Menu
Ukrainias president Volodymyr Zelenskyj i Kongressen torsdag sammen med Republikanernes leder i Senatet Mitch McConnell (til venstre) og Demokratenes flertallsleder Chuck Schumer (til høyre). Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB

Zelenskyj i møter i Kongressen

Volodymyr Zelenskyj hadde torsdag møter med representanter i Kongressen i USA. Joe Biden prøver å få gjennom en støttepakke på 24 milliarder dollar til Ukraina.

Av NTB | 21.09.2023 17:52:24

Politikk: En av de viktigste oppgavene for Zelenskyj var å overbevise en gruppe skeptiske republikanere. Flere av partiets representanter har flagget motstand mot videre støtte til Ukraina.

Zelenskyj, som alltid er kledd i grønt for å reflektere rollen som leder for et land i krig, møtte både lederne for Representantes hus og medlemmene av husets nasjonale sikkerhetskomité. Deretter gikk han inn i Senatet sammen med majoritetsleder Chuck Schumer, som er demokrat, og republikanernes senatsleder Mitch McConnell.

Zelenskyj reiste etter besøket i Senatet videre til Pentagon for møter med forsvarsminister Lloyd Austin. Den ukrainske presidenten skal også møte USAs president Joe Biden torsdag.

USA har siden den russiske invasjonen i full skala i februar 2022 gitt 113 milliarder dollar i støtte til Ukraina, en sum som omfatter både militær og humanitær støtte. Militærstøtten var på 40 milliarder dollar i 2022, en sum som tilsvarer 5,6 prosent av USAs forsvarsbudsjett for året på 715 milliarder dollar, ifølge The Center for European Policy Analysis (CEPA).