Menu
En skadd kvinne bæres ut av boligblokka i Dnipro som lørdag ble rammet av et angrep. Minst 40 personer ble drept. Angrepet viser at våpenleveransene til Ukraina må gå raskere, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Pavel Petrov / SESU via AP / NTB

Zelenskyj: Dnipro-angrepet viser behovet for raskere våpenleveranser

Det dødelige angrepet mot en boligblokk i Dnipro viser behovet for raskere og bedre koordinerte avgjørelser om våpenleveranser til Ukraina, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Av NTB | 17.01.2023 00:55:43

Politikk: Minst 40 mennesker er funnet drept i ruinene etter det russiske angrepet lørdag, og titalls er fortsatt ikke gjort rede for, ifølge ukrainske myndigheter.

– Det som skjedde i Dnipro – det faktum at Russland forbereder nye forsøk på å ta initiativet i krigen og det faktum at den militære situasjonen ved fronten krever nye avgjørelser om våpenleveranser – bare understreker hvor viktig det er å koordinere koalisjonens innsats for å forsvare Ukraina og friheten, sier Zelenskyj i sin daglige videotale mandag.

Russland avviser at de sto bak angrepet på boligblokken i Dnipro. FNs generalsekretær António Guterres har fordømt angrepet.

Videre sier Zelenskyj at avgjørelsene om militærbistand må tas raskere, og viste til at Russland har store mengder soldater i Donbas-regionen, særlig rundt byene Bakhmut og Soledar, men også sør i Ukraina.

– Vi får se hva Russland forbereder her, sier Zelenskyj.