Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ankommer det europeiske toppmøtet i Granada. Foto: Fermin Rodriguez / AP / NTB

Zelenskyj bekymret for bortfall av USA-støtte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at den politiske retorikken i USA i forkant av neste års presidentvalg gjør ham bekymret.

Av NTB | 05.10.2023 12:22:57

Politikk: Zelenskyj frykter at den politiske debatten i Washington kommer til å undergrave USAs støtte til Ukraina.

– Forskjellige stemmer. Noen av stemmene er veldig merkelige. Vi kommer også til å snakke om dette, sa Zelenskyj da han ankom toppmøtet i Det europeiske politiske fellesskapet (EPF) i den spanske byen Granada torsdag.

EPF er en forholdsvis ny sammenslutning av europeiske land både i og utenfor EU. Det første møtet ble holdt i Tsjekkia i oktober i fjor etter initiativ fra president Emmanuel Macron i Frankrike.

Et lite republikansk mindretall som er imot å opprettholde USAs massive støtte til Ukraina, greide denne uken å få sparket partifellen Kevin McCarthy som leder i Representantens hus. Dermed er det sådd enda mer usikkerhet om en ny hjelpepakke til Ukraina som president Joe Biden forsøker å få godkjent av de folkevalgte.

Zelenskyj sa også at den viktigste utfordringen nå er å sikre at Europa blir stående samlet i sin støtte til Ukraina. Han anklager Russland for å forsøke å splitte EU ved hjelp av desinformasjon og falske nyheter.