Menu
En mann ble fredag kveld funnet død i Lørenskog. Tre personer ble søndag kveld pågrepet og siktet i saken. Foto: Annika Byrde / NTB

Ytterligere en siktet løslatt etter Lørenskog-drapet

To av de siktede i Lørenskog-saken fremstilles for varetekt tirsdag. De to andre er løslatt.

Av NTB | 01.05.2023 21:54:05

Kriminalitet og rettsvesen: Tre av de siktede ble pågrepet sent søndag kveld. Alle tre nekter straffskyld, skriver NRK.

VG skriver at en av disse tre ble løslatt mandag kveld. Totalt er fire siktet i saken, men bare to av dem er fortsatt i politiets arrest. Den andre ble løslatt søndag.

Alle de siktede er i 20-årene og har tilhørighet på østlandsområdet. De har alle hatt befatning med politiet tidligere.

Politiet bekrefter at to av dem blir begjært varetektsfengslet tirsdag, og skriver i en pressemelding mandag kveld at begge har samtykket til fire ukers varetekt og at dette gjøres ved kontorforretning.

– Mistanken mot den tredje pågrepne er svekket og han vil dermed bli løslatt nå i kveld. Formelt sett opprettholdes siktelsen inntil videre, sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt.

De pågrepne har alle avgitt forklaring og samarbeider med politiet. Politiet har sagt at de ikke kan utelukke flere pågripelser, men de leter ikke aktivt etter andre på nåværende tidspunkt.

– Det var et omfattende arbeid som førte til pågripelsene. Vi har store mengder med tekniske og elektroniske spor, inkludert videoovervåking, som har vært med på identifisere personene. Det gjør at det er skjellig grunn til mistanke og at mennene kunne pågripes sent i går kveld og i natt.

Ifølge Reinholdt-Østbye er det gjort en rekke beslag i saken, men politiinspektøren vil ikke gå i detalj på hva politiet har beslaglagt.

Da NTB snakket med ham mandag ettermiddag sa han at relasjonen mellom de involverte og tilknytningen deres til den avdøde ville bli et tema under avhør.

Holden har ikke besvart NTBs henvendelser så langt, men skriver i en tekstmelding til NRK at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Ringnes sier til NRK at også hans klient nekter straffskyld. Tidligere opplyste han at hans klient skal i avhør mandag kveld.

Nakstad sier VG sier at hennes klient nekter straffskyld og mener han ikke har noe som helst med saken å gjøre. Det er denne mannen som mandag kveld ble løslatt.

– Min klient er løslatt nå, skriver Nakstad til VG i 21.15-tiden.

Politiinspektøren sa til NTB tidligere mandag at de tre pågripelsene fant sted på tre ulike privatadresser på østlandsområdet søndag, men ville ikke gå noe nærmere i detalj på hvor dette skjedde.

Ole-Kristian Ringnes, Cecile Nakstad og Svein Holden er oppnevnt som forsvarere for de tre som ble pågrepet søndag.

Flere nyheter: