Bruno Guimarães (i midten) jubler etter at Newcastle tok ledelsen hjemme mot Southampton. Foto: Owen Humphreys / PA / AP / NTB

Wilson-dobbel trygget tredjeplassen for Newcastle

Newcastle snudde 0-1 til 3-1 etter pause hjemme mot tabelljumbo Southampton. Seieren gjør at de svart- og hvitstripete fortsatt er tabelltreer i Premier League.

Av NTB | 30.04.2023 17:24:21

Sport: Southampton la seg lavt og satset på kontringer. Det var derimot helt mot slutten av 1. omgang at laget endelig lyktes med taktikken. Gjestene hadde skuslet bort flere gode kontringer før den femte satt. Alcaraz Sulemana kombinerte med Stuart Armstrong, som trillet ballen i tomt mål.

Ni minutter ut i 2. omgang kom endelig målet for Newcastle. Callum Wilson fant nettmaskene på pasningen fra det svenske stjerneskuddet Alexander Isak.

Wilson trodde han hadde gjort 2-1, men en VAR-sjekk viste at både Wilson og Miguel Almirón sto i offside da Isak spilte ballen inn i feltet.

Wilson skulle få sin måldobbel da han gjorde 3-1 etter 81 minutter.

Newcastle er to poeng foran firer Manchester United. Sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Jefferson Lerma scoret to tidlige mål og satte standarden selv om Leeds reduserte ved Patrick Bamford etter en drøy halvtime.

Dominic Solanke satte 3-1 etter en drøy time, men det tok et par minutter med VAR-sjekk før scoringen ble godkjent. Antoine Semenyo ordnet 4-1 i siste ordinære spilleminutt. Bournemouth tok seg opp til 13.-plassen med sine 39 poeng.

April ble en svært dårlig måned for Leeds. Forrige seier kom 4. april, og laget har bare tatt ett poeng siden da. Med fire mål imot har laget sluppet inn hele 23 mål i løpet av en måned. Det er rekord i Premier League.

Mohamed Elyounoussi kom inn og fikk med seg de 20 siste minuttene. Theo Walcott var uheldig og satte ballen i egen nett etter en corner. Dermed sto det 2-1 til Newcastle.

Leeds begynner å kjenne ferten av nedrykk etter 1-4-tapet borte mot Bournemouth. Med 30 poeng ligger både Leicester og Everton bare poenget bak før bunnrivalene møtes mandag.