Menu
Ragne Wiklund tok sølv på 1500 meter i VM i Heerenveen. Foto: Peter Dejong / AP Photo / NTB

Wiklund tok VM-sølv på 1500-meteren i Nederland

Regjerende verdensmester Ragne Wiklund tok sølvet på 1500-meteren i skøyte-VM enkeltdistanser i Heerenveen.

Av NTB | 05.03.2023 14:45:42

Sport: Wiklund skulle gå i tredje siste par, men måtte gå distansen alene da makkeren Qishi Li ikke stilte til start. Likevel gikk Wiklund inn til tiden 1.54,30. Dermed gikk hun opp i ledelsen forbi den da ledende Kimi Goetz med 0,96 sekunder.

I paret etter gikk Antoinette Rijpma de Jong 0,76 sekunder raskere, og Wiklund sto dermed med nest beste tid. I siste par var ingen raskere og sølvet ble dermed norsk. Det ble hennes andre medalje så langt i mesterskapet.

– Det er veldig gøy. Skal jeg være ærlig så ble jeg litt satt ut på start, da jeg fant ut at jeg måtte gå alene. Men så tenkte jeg ok, jeg får bare legge det bak meg og tenke at jeg har gått mange gode løp alene i Norge, så jeg får bare gjøre det samme her, sa Wiklund til Viaplay etter VM-sølvet var i boks.

Wiklund er ikke sikker på om hun kunne nådd opp til gullet hvis hun hadde hatt en makker å gå med.

– Det var lang opp til gullet for så vidt, men det hadde nok hjulpet.

Japanske Miho Takagi tok bronsen, ni hundredeler bak Wiklund.

Wiklund tok gullet på 3000 meter tidligere i mesterskapet.

(©NTB)