Menu
Widerøe innstilles til å drive flere flyruter i Nord-Norge. Foto: Paul Kleiven / NTB

Widerøe og DAT tildeles flere flyruter i Nord-Norge og på Vestlandet

Regjeringen har tildelt kontrakter på flere av strekningene der staten kjøper flyrutetjenester. Samferdselsministeren sier at tilbudet vil bli billigere.

Av NTB | 02.10.2023 14:42:31

Politikk: – Med disse kontraktene viser vi at vi nå er i gang med å nå regjeringens mål om lavere flypriser på FOT-rutene. På alle rutene innbefattet av disse avtalene vil maksimaltakstene halveres, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding.

FOT-ruter er flyruter som ikke er kommersielt lønnsomme å drive, og hvor staten betaler flyselskaper for å sikre et godt flytilbud. De fleste av disse rutene er på Vestlandet og i Nord-Norge.

I april lyste regjeringen ut en konkurranse for drift av flyruter fra 1. april 2024–31. oktober 2027/2028. På seks av rutene har både Widerøe og danske DAT kommet med tilbud. Nå er det klart at Widerøe innstilles til å drive ruteområdene Lakselv–Tromsø, Andøya–Bodø og Andøya–Tromsø, samt Harstad/Narvik–Bodø og Harstad/Narvik–Tromsø.

DAT innstilles samtidig til å drive rutene Røros-Oslo, Florø-Oslo og Stord-Oslo.

Lufttransport innstilles som operatør på helikopterruten Værøy–Bodø.

– Med de nye kontraktene, med lavere billettpriser og styrket kapasitet på flere av rutene, vil de reisende få et bedre flyrutetilbud, sier Nygård.

Samferdselsdepartementet er fremdeles i forhandlinger med selskapene på ruteområdene der det kun har kommet inn ett tilbud.

(©NTB)

Flere nyheter: