Menu
En palestinsk kvinne sørger ved likene av sitt barn og sin mann, som ble drept i et israelsk angrep mot Gazastripen. Bildet er tatt på et sykehus i Khan Younis. Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om at situasjonen på Gazastripen blir verre for hver time som går. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB

WHO: Situasjonen på Gazastripen blir verre for hver time

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at situasjonen på Gazastripen blir verre for hver time som går og viser til intensivert israelsk bombing i sør.

Av NTB | 05.12.2023 12:40:48

Ulykker og naturkatastrofer: – Situasjonen blir verre for hver time. Det er intensivert bombing over alt, inkludert i de sørlige områdene som Khan Younis og sågar Rafah, sier Richard Peeperkorn.

Han er WHOs representant i Gaza og snakket tirsdag med pressen via videolink.

– Jeg vil gjerne si dette så klart som jeg kan: Vi står overfor en økende humanitær katastrofe, sa Peeperkorn.

Han opplyste at WHO har etterkommet en israelsk ordre om å flytte forsyninger fra lagerhus i Khan Younis og har fått beskjed om at området høyst sannsynlig blir en aktiv kamparena de nærmeste dagene.

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ba Israel mandag om å trekke tilbake ordren om å flytte forsyningene. Israel på sin side benekter at en slik beskjed er gitt.

Han la til at manglende handling fra verdenssamfunnet for å få stanset krigen er skammelig.

– Det er en skam at det internasjonale samfunn tillater at denne avskyelige forbrytelsen får fortsette i nesten to måneder, og at systematiske drap på sivile fortsetter, inkludert drap på kvinner og barn, sa Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani under et regionalt møte i Doha for ledere i Golfstatene.

Han sa at det er altfor lite nødhjelp som når palestinske flyktninger og at WHO er dypt urolig for tilstanden i helsevesenet i de sørlige områdene nå som et stort antall innbyggere flykter sørover for å unnslippe bombene.

Emiren i Qatar ba tirsdag FNs sikkerhetsråd om å tvinge Israel tilbake til forhandlingsbordet.

(©NTB)

Flere nyheter: