Menu
Kampene mellom RSF og den sudanske hæren brøt ut lørdag morgen. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

WHO ber om humanitær korridor i Sudan

Verdens helseorganisasjon formaner kamphanene i Sudan til å åpne en humanitær korridor for helsepersonell, pasienter og ambulanser.

Av NTB | 20.04.2023 13:44:27

Politikk: – Vi ber de krigende partene om å stoppe kampene, sier Ahmed Al-Mandhari, WHOs regiondirektør for det østlige Middelhavet, på en pressekonferanse torsdag.

I en epost til NTB opplyser Redd Barna at livsviktige vaksiner for barn har blitt ødelagt på grunn av de pågående kampene og flere strømbrudd.

– Barn er de første ofrene i krigen, og etter hvert som denne krisen utfolder seg, ser vi at dette ikke bare er med våpen, men med ødeleggelsen av livreddende helsetjenester, sier Arshad Malik, Redd Barnas landsdirektør i Sudan.

I flere dager har det kommet meldinger fra det afrikanske landet om at brorparten av sykehusene i Khartoum er ute av drift. Tusener av sivile er innesperret i leiligheter og hus, ofte uten vann og strøm.

Kampene mellom RSF og den sudanske hæren brøt ut lørdag morgen. Mer enn 270 sivile er drept i kamphandlingene og minst 2.600 såret, ifølge flere lands ambassader.

Verdenssamfunnet har bedt de to krigsførerne, hærsjef Adbel Fattah al-Burhan, og hans nestkommanderende, Mohammed Hamdan Dagalo, om å avslutte konflikten. De to har ledet landet med 46 millioner mennesker siden et kupp i 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: