Gyda Westvold Hansen fortsetter å dominere i kombinertsporten. Foto: Geir Olsen / NTB

Westvold Hansen sesongåpnet med seier – tredobbelt norsk på hjemmebane

Gyda Westvold Hansen (21) innfridde favorittstempelet og vant verdenscuprennet i kombinert på Lillehammer. Med seg på seierspallen fikk hun to lagvenninner.

Av NTB | 01.12.2023 14:39:43

Sport: Dermed gikk det som det pleier for den norske kombinertdronningen. Westvold Hansen vant hvert eneste verdenscuprenn hun stilte opp i de forrige to sesongene, og hun startet 2023/24 i samme stil.

Ekstra gledelig var det nok at Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund fulgte opp med 2.- og 3.-plass.

– Litt som forventet for meg, men det er fantastisk igjen. Veldig gode prestasjoner både i bakken og løypa. Det er imponerende, sa sportssjef i kombinert, Ivar Stuan, til NRK.

Ved første passering etter 0,8 kilometer var forspranget økt med halvannet sekund. Westvold Hansen ledet deretter med 23,3 sekunder halvveis i løpet (2,5 km), og kampen om seieren ble aldri spennende.

Lenger bak i feltet skulle det bli noe mer dramatisk. Ida Marie Hagen gikk forrykende i løypa og klatret kjapt flere plasser. Hun startet langrennet som nummer seks, men fikk opp såpass fart at hun tok igjen Lund allerede etter 3,5 kilometer.

– Kanonlangrenn igjen. Full gass absolutt hele veien, sa Stuan om Hagen.

Stuan fikk spørsmål om det er urovekkende med så stor norsk dominans i kvinnekombinert.

– Det er helt sikkert urovekkende. Det var sånn i VM også. Men det er ikke jobben min å sørge for at de andre (utlendingene) kommer på pallen, svarte han.

Westvold Hansen ledet med 18 sekunder etter hoppdelen, og Nansen-løperen fikk et sololøp mot triumf på Birkebeineren skistadion.

Til slutt endte det med Hagen på annenplass og Lund på tredjeplass, slik at Norge fikk en perfekt sesongstart med trippelseier. Japanske Haruka Kasai tok 4.-plassen etter å ha blitt kraftig distansert mot slutten.