Declan Rice jubler for sin scoring i West Hams 4-1-seier over Gent. Foto: Kin Cheung, AP / NTB

West Ham vendte til seier: – Vi vil til finalen!

West Ham fikk en dårlig start i returkampen mot belgiske Gent, men reiste seg og vendte til 4-1-seier. Nå venter semifinaler mot AZ Alkmaar i conferenceligaen.

Av NTB | 20.04.2023 23:24:09

Sport: London-klubben sliter i nedrykksstriden i Premier League, men er sammen med Manchester City eneste engelske semifinalist i de tre europacupturneringene. Michail Antonio scoret to av målene som ordnet seier på London Stadium.

– Jeg vet at tilhengerne våre ikke har hatt så mye å glede seg over denne sesongen, men de er lykkelige i kveld. Det er herlig å få dem til å smile, men vi er ikke ferdige. Vi vil til finalen, sa lagkaptein Declan Rice til BT Sport.

Etter 1-1 i bortekampen var det et optimistisk West Ham-lag som gikk på banen, men et stygt balltap av Lucas Paqueta i det 26. minutt forærte gjestene muligheten som ble omsatt i 0-1.

Tidligere Stabæk-juvel Gift Orban fikk sjansen først, men traff ikke ordentlig. Ballen havnet i stedet hos Hugo Cuypers, som scoret fra kloss hold.

Paqueta gjorde opp for missen sin da han satte inn 2-1 på straffespark i det 55. minutt. Etter et stolpeskudd fra Michail Antonio grep VAR inn og avdekket en hands i forspillet.

Tre minutter senere punkterte Declan Rice kampen med en flott soloprestasjon. Han vant ballen på egen halvdel, førte den over halve banen og skjøt i lengste hjørne.

Michail Antonio fullførte verket framspilt av Paqueta. På en dag da Manchester United ble feid ut av europaligaen med 2-5 sammenlagt gikk West Ham videre i conferenceligaen med 5-2-sammenlagt.

Jens Petter Hauge var ubenyttet reserve for Gent i London.

Hjemmelaget kom a jour før pause. Jarrod Bowen skrudde et frispark mot nærmeste stolpe, og Michail Antonio nikket inn.

– Jeg elsker å kunne sette fart med ballen på den måten. Det er avgjort en av mine fineste scoringer for klubben. Jeg ble så glad at jeg ikke visste hvordan jeg skulle juble, sa Rice.