Menu
Timo Werner returnerte til Leipzig i august i fjor. Nå åpner han opp om tiden i Chelsea. Foto: AP/Martin Meissner/NTB

Werner åpnet opp om Chelsea-avgangen: – Mot slutten ville jeg bare bort

Tyske Timo Werner (26) åpnet opp i et intervju om tiden i Chelsea og at han måtte returnere til gamleklubben for å finne tilbake gleden med fotball.

Av NTB | 21.02.2023 11:15:48

Sport: I et intervju med The Sun forteller den tyske fotballstjernen Timo Werner om tiden i Chelsea, og ønsket om å forlate klubben.

– Jeg hadde først gode seks måneder i Chelsea, som supporterne og klubben forventet av meg. Jeg scoret mål og spilte gode kamper. Så ble alt dette litt glemt av manageren, det var ikke helt rettferdig, sa Werner til The Sun i et intervju som ble publisert mandag.

– Til slutt ville jeg bare bort.

Tyskeren brukte to år i den britiske hovedstadsklubben. I løpet av hans to år vant 26-åringen mesterligaen, Uefas supercup og VM for klubblag. Werner ble hentet til Chelsea av daværende manager, Frank Lampard. Engelskmannen ble til slutt avskjediget og Thomas Tuchel steppet inn i rollen.

– Til slutt liker en manager noen spillere bedre enn andre – det er helt normalt, og du må akseptere det, sa han.

26-åringen pekte på at blant annet Romelu Lukakus retur til Chelsea, få måneder etter mesterligatriumfen, var et problem for han.

– Det største problemet var at han (Tuchel) satte en spiss om Lukaku framfor meg i min andre sesong. Det var kun få måneder etter at jeg hadde vunnet mesterligaen. Da hadde jeg spilt nesten hver eneste kamp.

Byttet av manager og at han flyttet til London under korona-perioden skal også ha påvirket tyskeren.

– I de første månedene var ingen ting åpent. Jeg satt alltid hjemme og feiret jul og nyttår alene for å alltid være klar til å spille. Det var selvfølgelig tøft.

I august 2022 valgte Werner å returnere til Leipzig. Så langt har han notert seg fem mål og én assist på 15 kamper i den tyske Bundesligaen.

RB Leipzig møter Manchester City og Erling Braut Haaland onsdag i det første møtet i åttedelsfinalen i mesterligaen.

– Romelu var en stor spiss og måtte få spille etter å ha kostet så mye, og jeg følte meg ikke respektert. Det var kanskje også en grunn til at jeg var så mye opp og ned, la han til.

– Kanskje med et ordentlig liv, venner og familie rundt meg kunne ting ha vært annerledes, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: