Menu
Tiril Udnes Weng vant tremila i NM. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Weng knuste konkurrentene på tremila: – Trenger litt ferie

Langrennsstjernen Tiril Udnes Weng (26) avsluttet en eventyrlig sesong med seier på 30 kilometer klassisk i NM på Tolga fredag.

Av NTB | 31.03.2023 12:24:31

Sport: NM-gullet er Wengs første individuelt. Hun har totalt fire gull medregnet lagsprint og stafett.

Weng ledet hele veien i løypene i Østerdalen og kunne til slutt juble for en klar seier. Nes-løperen vant nylig verdenscupen sammenlagt etter en strålende vinter. Hun fikk med seg to stafettmedaljer fra VM i Planica.

– Jeg visste at jeg kunne gå fort på en god dag og hadde veldig gode ski. Det var tøft. Jeg startet ganske hardt. Det ble en krig uti der, men det var gøy, sa Weng til NRK.

– Jeg kjenner at jeg trenger litt ferie og pause, fortsatte Weng.

Konnerud-løper Margrethe Bergane tok sølvet, 46 sekunder bak Weng, mens Marte Skaanes (Strindheim) endte på bronseplass. Hun vant 5-kilometeren torsdag.

– Det var kanskje ikke så veldig spennende, hun (Weng) gikk veldig fort. Hun var soleklart best, så jeg er veldig fornøyd med sølv, sa Bergane.

Weng tok ledelsen fra start og økte etter hvert forspranget. Midtveis hadde hun en ledelse på over nesten ett minutt ned til Bergane. Det forspranget minsket noe da Bergane satte opp farten med seks kilometer igjen, men Nes-løperen holdt unna og vant.

Ragnhild Gløersen Haga avsluttet en lang karriere med 15.-plass fredag. Hun ble omkranset av venninner i målområdet.

I fjor ble Therese Johaug norgesmester på 30-kilometeren. Da gikk rennet i fristil.

(©NTB)