Menu
Heidi Weng avbildet på trening i italienske Valbruna i forkant av ski-VM i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB

Weng gir opp VM: – Kjenner at det ikke fungerer

Heidi Weng reiser hjem fra ski-VM og gir fra seg plassen i den norske langrennstroppen. Inn kommer Ragnhild Haga som erstatter.

Av NTB | 24.02.2023 10:06:33

Sport: Norges Skiforbund opplyste om endringen fredag morgen.

– Jeg hadde gledet meg til VM, men jeg kjenner det ikke fungerer slik det skal, så jeg reiser hjem og ønsker alle jentene og gutta lykke til, sier Weng.

31-åringen forlater Planica-mesterskapet uten å ha konkurrert. Hadde hun stilt til start, ville det vært hennes sjette VM i karrieren.

– Det er en riktig avgjørelse av Heidi, i samråd med trener- og helseteam, å reise hjem nå når hun opplever at det ikke fungerer som ønsket, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Weng ble et naturlig tema under landslagets pressekonferanse i Malborghetto i Italia, selv om det ikke var så mye mer de ville si om saken.

– Hun følte seg ikke klar for å gå skirenn i VM, og jeg har egentlig ikke så mye mer å si om det. Hun får svare på det selv når hun er klar for det, sa Svarstad.

Heidi Weng ville ha vært en opplagt kandidat på flere distanser i VM. I tillegg til lørdagens skiathlon hadde hun trolig vært med på både 10 kilometer, stafett og tremil.

Spesielt på stafett blir Norge svekket uten veteranen Weng på laget.

– Heidi følte seg ikke klar til å gå en VM-distanse. Det er mange som trener hardt for å gå et VM, og da skal man skal være 100 prosent klar. Jeg håper at Heidi kommer sterkere tilbake etter mesterskapet. Det er selvsagt kjedelig at Heidi ikke stiller, men slik er det akkurat nå, sa lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg.

Weng har selv vært åpen om at hun har slitt med mentale utfordringer som følge av hjernerystelsen og mangelen på trening.

Dette er det andre store mesterskapet som ryker for Weng.

– Vi skal støtte henne så godt vi kan. Detter tungt for henne, og det er tungt for oss, men Heidi er en god skiløper og har en tendens til å komme tilbake. Vi skal se at hun snart er klar igjen, sa landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Ragnhild Haga reiser ned til Planica i løpet av fredagen. Hun trer inn i troppen etter å ha vært hjemmeværende reserve.

Weng har i alt ni VM-medaljer (fem gull, tre sølv og én bronse) siden debuten i 2013. Hun har fortsatt til gode å bli verdensmester individuelt.

BUL-løperen har trøblet gjennom det meste av denne sesongen, ikke minst fordi hun har slitt med ettervirkninger etter en hjernerystelse.

(©NTB)

Flere nyheter: