Karsten Warholm løp inn til seier på 400 meter hekk i Monaco fredag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Warholm med nytt superløp – knuste Dos Santos i Monaco

Karsten Warholm fortsetter å vise kjempeform i 400 meter hekk denne sesongen. Nordmannen satte ny årsbeste med seieren over Alison dos Santos i Monaco.

Av NTB | 21.07.2023 20:23:05

Sport: 46,51 er årsbeste i verden og Warholms nest raskeste løp i karrieren. Warholm løp på 46,52 i Bislett Games tidligere i år. Dos Santos var i mål på annenplass på tiden 47,66.

Dermed tok Warholm sin tredje Diamond League-seier denne sesongen. Amerikanske CJ Allen ble nummer tre med tiden 47,84.

Warholm og Dos Santos hadde ikke møttes på friidrettsbanen siden VM-finalen i Eugene fjor. Da stakk brasilianeren av med seieren etter at Warholm hadde slitt med skadeproblemer store deler av sesongen.

Fredag fikk Warholm revansje. Vinnertiden er både Diamond League- og stevnerekord.

Fra før har han vunnet Diamond League-konkurransene i Oslo og Stockholm. I sistnevnte ble imidlertid noen av Warholms konkurrenter forstyrret av klimaaktivister.

Med seieren er også Warholm så godt som sikret en plass i DL-finalen i Oregon, USA 16. og 17. september. VM i Budapest går av stabelen i august.

Nordmannen klinket til og vant NM-gull på tiden 46,76 på Jessheim tidligere i juli. Det er hans femte raskeste tid på distansen i karrieren. Etterpå sammenlignet han løpet med da han vant OL-gull i Tokyo i 2021.

Løpet i Monaco var Dos Santos’ første konkurranse på 400 meter hekk i år, og i det franske fyrstedømmet ble han slått av en Warholm som har vist kjempeform denne sesongen.

Warholm sesongåpnet med 46,52 og årsbeste i verden under Bislett Games i midten av juni. Det var på daværende tidspunkt hans nest raskeste tid noensinne. Verdensrekorden hans er 45,94.