Menu
Karsten Warholm kunne smile bredt etter fantomløpet på Jessheim.Foto: Geir Olsen / NTB

Warholm etter superløpet: – På høyde med Tokyo

Karsten Warholm vant klart med tiden 46,76 på 400 meter hekk i NM på Jessheim. Warholm styrer mot kongepokal og sammenligner løpet med OL-gullet i Tokyo.

Av NTB | 06.07.2023 20:53:03

Sport: Warholm kom til NM med mål om å komme seg inn under 48 sekunder. Det ble godt under 47 og den fjerde raskeste tiden hans i karrieren.

– Jeg tror ikke du får se en under 47 i NM igjen de neste hundre årene, sier Warholm til NTB.

– Det blir eventuelt meg selv, men det blir ikke lett, det heller, legger han til.

NRKs Jann Post utbrøt: «Det er noe av det verste jeg har sett!». Warholm selv svarte at han var «tilbøyelig til å være enig»:

Nå skal det mye til om ikke kongepokal nummer seks går til 27-åringen.

– Hvis det ikke blir kongepokal, blir jeg overrasket. Det er jo andre som selvfølgelig skal få sin sjanse først. Om noen overgår det resultatet, fortjener de det, sier Warholm.

Sverre Strandli og Andreas Thorkildsen har også seks kongepokaler. På kvinnesiden står Grete Waitz med sju. Kongepokalen deles ut lørdag.

Verdensrekorden holder han selv. Den ble satt i OL i Tokyo med tiden 45,94. Prestasjonen på Jessheim sammenligner han med det utrolige løpet i Japan for snart to år siden.

– Det løpet som jeg gjør i dag … Uten å overdrive tror jeg det er på høyde med Tokyo. Hvis du sammenligner forhold og alt, er den tiden som blir levert her i dag, helt oppe på det nivået, forteller Warholm.

Han nærmer seg 45-tallet igjen.

– Vi kan begynne å fable om det, sier han.

Warholm vant foran Andreas Haara Bakketun (52,68) og Olav Kvåle Gissinger (54,59).

– Det var dødsgøy! Jeg gikk inn her med en innstilling om at jeg ønsket å gjøre det bra, sa Rooth til NRK.

Rooth vant foran Elisabeth Slettum (57,62) og Nora Kollerød Wold (57,89).

Warholm sesongåpnet med 46,52 og årsbeste i verden under Bislett Games i midten av juni. Det var hans nest raskeste tid noensinne.

I kvinneklassen var Andrea Rooth overlegen og tok sitt første NM-gull på 400 meter hekk. Med tiden 56,38 noterte hun seg for personlig rekord. Den gamle tiden 56,58.

(©NTB)

Flere nyheter: