Menu
Russland har forsøkt å innta Bakhmut i flere måneder. Denne ukrainske soldaten er blant dem som holder stand. Foto: Libkos / AP / NTB

Wagner-sjefen hevder Bakhmut vil falle innen april er omme

Russland kommer til å innta Bakhmut i mars eller april, hevder Jevgenij Prigozjin, som er sjef for den private russiske leiesoldatgruppen Wagner.

Av NTB | 16.02.2023 11:05:37

Politikk: Prigozjin sier den russiske fremrykningen vil avhenge av om Ukraina sender flere soldater til fronten.

I samme kunngjøring kritiserer han Russlands militære lederskap for å være enormt byråkratisk. Prigozjin mener dette var medvirkende til at Russland ikke fikk kontroll over Donetsk fylke i 2022.

– Fremrykningen går ikke like fort som vi skulle ønske. Jeg tror Bakhmut ville bli tatt før nyttår hvis det ikke var for vårt enorme militærbyråkrati, sier Prigozjin.

– For å ta Bakhmut, må du avskjære alle forsyningslinjer. Det er en betydelig oppgave, sier Prigozjin.

Framrykningen har imidlertid kostet Wagner-gruppen dyrt. Ifølge Ukrainas visestatsminister Hanna Malyar har Wagner mistet 80 prosent av artilleriavdelingene ved Bakhmut.

– Evakuering av døde og sårede skjer sjelden eller ikke i det hele tatt, sier Maylar ifølge Kyiv Independent.

Russiske styrker har i flere måneder forsøkt å innta byen, som før krigen hadde rundt 70.000 innbyggere. Tirsdag het det fra ukrainsk hold at færre enn 5.000 sivile er igjen.

De siste dagene har soldater fra Wagner-gruppen rykket fram nord og sør for byen og truer med å omringe den. Alle forsyningslinjene til Bakhmut er gjenstand for russisk beskyting, ifølge Ukraina.

Talsperson Serhij Tsjerevatyj i det ukrainske forsvaret sa onsdag at Russland hadde mistet 119 soldater og at 163 er såret det foregående døgnet.