Søren Wærenskjold mistet ledertrøya i Frankrike. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Wærenskjold mistet ledertrøya i Frankrike

Søren Wærenskjold ble nummer 11 på 2. etappe av sykkelrittet Tour Piotou i Frankrike. Dermed måtte han gi fra seg sammenlagtledelsen.

Av NTB | 23.08.2023 15:54:35

Sport: Wærenskjold innledet Tour Piotou-rittet med å spurte ned samtlige konkurrenter på åpningsetappen tirsdag. Seieren var sørlendingens fjerde som proff denne sesongen.

Onsdag klarte han ikke helt å følge opp. Mandal-gutten var med i front av feltet i avslutningen på 187,3 kilometer lange etappe fra Aulnay de Saintonge til Bressuire. Til slutt ble det 11.-plass.

Franske Paul Penhoët vant etappen. Han krysset målstreken to sekunder foran et jaktende felt der Wærenskjold satt.

Penhoët er ny sammenlagtleder. Inkludert opptjente bonussekunder har han seks sekunders forsprang til andreplasserte Wærenskjold.

Onsdagens etappe ble avsluttet med en 400 meter lang og relativt bratt stigning. Den var ventet å kunne skape trøbbel for feltets raskeste menn.

Tour Poitou tilhører ikke verdenstouren i sykling, men er et ritt på nivået under. Torsdag fortsetter rittet med en ny flat etappe. Der kan Wærenskjold igjen kjempe om seieren.