Menu
Søren Wærenskjold vant åpningsetappen i Baloise Belgium Tour. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Wærenskjold kopierte tempotriumf i Belgia: – Fant ikke samme rytme som i fjor

Uno-X-syklisten Søren Wærenskjold viser glitrende form før Tour de France. Onsdag vant han åpningsetappen av Baloise Belgium Tour i Beringen.

Av NTB | 12.06.2024 18:03:12

Sport: Det var Wærenskjolds åttende proffseier i karrieren. Den forrige kom på 2. etappe av AlUla Tour i Saudi-Arabia for 133 dager siden.

– Det er en stor norsk sykkeldag, sa Eurosports kommentator Theis Magelssen.

Ingen av konkurrentene maktet å tukte Wærenskjold på den tolv kilometer lange tempoetappen i Beringen. Danske Kasper Asgreen forsøkte å snyte nordmannen for etappeseieren fra nest siste startnummer, men den temposterke rytteren tråkket i mål bak Uno-X-rytteren.

Også i fjor vant Wærenskjold den individuelle tempoetappen i rittet.

– Det var tøffere i dag. Jeg følte meg bra, men jeg fant ikke den samme rytmen som i fjor. Jeg prøvde å åpne hardt, men samtidig spare energi. Jeg prøvde å holde samme trykk hele veien, sa Wærenskjold til arrangøren etter triumfen.

Tidligere onsdag vant Torstein Træen den 4. etappen i Sveits rundt, mens Alexander Kristoff ble nummer to på den 1. etappen i Slovenia rundt.

Wærenskjold var en del av den norske Uno-X-troppen som debuterte i Tour de France i fjor. På flere av de flate etappene viste nordmannen imponerende takter.

24-åringen fra Mandal er høyaktuell til en plass i troppen før årets utgave av verdens mest prestisjetunge sykkelritt. Tour de France tråkkes i gang i Firenze 29. juni.

(©NTB)