Menu

Voldssiktet gutt på Karmøy nekter straffskyld

Den mindreårige gutten som er siktet etter voldshendelsen på Karmøy lørdag, nekter straffskyld. En funksjonshemmet mann havnet i koma etter volden.

Av NTB | 15.08.2023 15:25:03

Kriminalitet og rettsvesen: – Min klient har vært i avhør og forklart seg til politiet. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier guttens forsvarer, advokat Christina Winsor, til NTB.

Fornærmede, en 59 år gammel, funksjonshemmet mann, ble lørdag kveld funnet skadd ved Veavågen skole, rundt 100 meter fra omsorgsboligen han bor i på Karmøy.

Ifølge familiens uttalelser til VG svevde han i noen timer mellom liv og død før tilstanden stabiliserte seg. Han er innlagt på Haukeland universitetssjukehus.

– Han vil fortsette å stille seg til disposisjon for politiet dersom det skulle være behov for det, og så får politiet fortsette sin etterforskning av saken, sier Winsor til NTB.

– Det foreligger en beskrivelse av hendelsesforløpet. Jeg ønsker ikke å uttale meg om denne, men politiet er i gang med å etterforske det som fremstår som en alvorlig voldshendelse. Vi har blant annet mottatt en video som formentlig viser hendelsen, sa politiadvokat Synnøve Haugstvedt Lande i en pressemelding mandag om hendelsen.

Sørvest politidistrikt opplyser at gutten er siktet for kroppsskade. Han var i avhør mandag kveld, sammen med sin forsvarer.

Politiet planlegger ytterligere avhør, men vil ikke gå inn på hva gutten har forklart.

Flere nyheter: