Menu
Mari Leinan Lund er tilbake i konkurranse kommende helg. Foto: Geir Olsen / NTB

VM-sølvvinner gjør skadecomeback etter ett års pause – aktuell for Planica

For to år siden tok Mari Leinan Lund VM-sølv i kombinert. Det siste året har vært et skademareritt. Nå er hun klar for konkurransecomeback og sikter mot VM.

Av NTB | 23.01.2023 17:05:00

Sport: Tolga IL-utøveren ble mandag tatt ut til kommende helgs verdenscuprenn i kombinert i østerrikske Seefeld. Sist hun konkurrerte var under rennene i italienske Val di Fiemme i januar i fjor.

Siden har mye handlet om skadeproblemer.

På forsommeren i fjor falt hun i hoppbakken og pådro seg brudd i bekkenet. I etterkant var målet klart: Å rekke vinterens VM i Planica, der hun skal forsvare sølvmedaljen fra Oberstdorf-mesterskapet for to år siden.

Kommende helg er det altså duket for konkurransecomeback, en måned før Planica-VM starter.

Sportssjef Ivar Stuan er klar på at Planica er innenfor rekkevidde for Tolga-løperen.

– Kjempespennende å se hvordan Mari er i rute etter skade. Det er viktig å få henne i konkurransemodus én måned før VM. Hun må konkurrere for å kunne komme med på VM-laget i Planica. Vi husker alle sølvet hennes for to år siden i Oberstdorf-VM. Hun har lagt ned en solid jobb etter at hun skadet seg i hoppbakken på forsommeren, sier han.

– Det er gledelig å ha Mari tilbake i verdenscup igjen. Hun har vært tålmodig, gjort et bra treningsarbeid og er på rett vei. Vi skal være tålmodig i Mari sin utvikling, og gi henne tid til å få flere erfaringer på det høyeste nivået, sier han.

Ida Marie Hagen (Haslum IF), Mille Marie Hagen (Haslum IF), Gyda Westvold Hansen (Nansen IL) og Marte Leinan Lund (Tolga IL) utgjør resten av den norske troppen til Seefeld-rennene kommende helg.

– Jeg gleder meg masse til å konkurrere igjen, og er jo selvsagt veldig spent. Det er masse nytt som kommer til å skje, men jeg får bare prøve å puste og senke skuldrene. Målet er først og fremst å levere trygge og stabile hopp i bakken, samt gå langrenn som svarer til formen jeg er i nå, sier Leinan Lund.

Landslagstrener Thomas Kjelbotn maner til tålmodighet med landslagsløperen.

(©NTB)