Menu
Sølvvinnere Anne Kjersti Kalvå (t.v.) og Tiril Udnes Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB

VM-sølv for Norges kvinnelag på lagsprinten – Sverige vant igjen

Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng måtte nøye seg med sølv på lagsprinten i Planica-VM. De svenske sprintkvinnene ble for sterke igjen.

Av NTB | 26.02.2023 13:55:34

Sport: Emma Ribom og Jonna Sundling innfridde favorittstempelet og gikk inn til VM-gull i en meget spennende finale. Norge tok sølvet foran USA.

Det norske laget hang med i teten hele veien sammen med svenskene og amerikanerne. Kalvå vekslet nest først og ga Weng et godt utgangspunkt ut på ankeretappen.

Der ble det en real kamp mellom de tre nasjonene, men verdensmesteren fra den individuelle sprinten, Sundling, viste igjen sine avslutningsegenskaper og sikret seieren.

Wengs tvillingsøster, Lotta Udnes Weng, var raskt borte og gratulerte med sølvet.

– Kjempebra. Vi må være fornøyde med sølv. Vi har vært listefyll på lagsprint de siste årene, men nå er vi med igjen, sa hun til NRK.

Kvinnetrener Sjur Ole Svarstad var også meget fornøyd.

– Det var kjempeflinke. Veldig stødige etapper, og samtidig var de taktiske. Det var godt å se. Jeg er lettet og kjempeglad for sølv i dag, sa han.

Weng og Sundling hadde rykket fra amerikanske Julia Kern noe før mål, og dermed sto spenningen mellom Norge og Sverige på tampen.

Tyskland og Finland var også med i medaljekampen underveis, men de ble fragått inn mot siste veksling.

(©NTB)