Menu
Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) og Pål Golberg leverte en kjempesprint og kunne juble for gull. Foto: Terje Pedersen / NTB

VM-revansje for Golberg etter 2013-kollaps – full kontroll sammen med Klæbo

Ti år etter sitt VM-mareritt ble Pål Golberg (32) helt sentral da han og Johannes Høsflot Klæbo (26) sikret gull i lagsprinten i Planica.

Av NTB | 26.02.2023 15:05:46

Sport: Golberg trykket til på sin siste etappe og skaffet seg et lite forsprang inne på stadion. Klæbo gikk ut i tet med noen meters ledelse, og han hadde fin kontroll inn mot mål. Den norske duoen jublet i målområdet.

Luken Golberg sikret, kan ha avgjort mye av konkurransen.

– Jeg har det veldig bra. Det var litt spesielt å våkne i dag med nøyaktig samme været som for ti år siden. Men jeg gledet meg bare til å komme i gang. Føret var kanskje bare en fordel for meg, sa Golberg til NRK.

– Jeg kunne ikke bedt om et bedre utgangspunkt. Vi gjorde jobben begge to. Jeg følte meg trygg også da Federico Pellegrino kom opp til meg, sa Klæbo til NRK.

– Pål har vært rolig. Vi gikk en fin tur i går (lørdag) sammen med Arild (Monsen) og la en god plan, sa Klæbo.

– Johannes gjorde et smart trekk mot slutten. Han roet ned, og så har han dobbeltdansen fra siste sving som ingen tar ham på, sa sprinttrener Arild Monsen til NRK.

– Pål hadde full kontroll. Jeg har verdens beste jobb, la han til.

Italienerne tok sølvet foran Frankrike. Svenskene kom inn på 5.-plassen.

– Vi hadde det tøft hele veien. Materialet var ikke helt på topp i dag for oss. Jeg gjetter på at skiene var dårlige. Det føltes som vi gikk på treningsski, sa Halfvarsson til NRK.

Klæbo ble nummer to på tremila med skibytte fredag.

Klæbo tok sitt tredje strake VM-gull i lagsprint. I 2019 var Emil Iversen med Klæbo, mens Erik Valnes kom inn på laget for to år siden.

Klæbo (gull) og Golberg (sølv) var best også i den individuelle sprinten i årets VM. Simen Hegstad Krüger vant tremila med skibytte tidligere i mesterskapet.

Neste langrennskonkurranse for menn går onsdag. Da skal løperne gjennom 15 kilometer fri teknikk med intervallstart.

I 2013 var Golberg VM-favoritt sammen med Petter Northug i lagsprinten. Da endte det med full sprekk for debutanten under rennet i Cavalese.

Sverige falt ut av gullkampen inn mot siste veksling. Calle Halfvarsson hadde ikke krefter til å henge med Norge, Frankrike og Italia.

Lagsprinten endte med Klæbos åttende VM-tittel. Han har bare Northug (13) og Bjørn Dæhlie (9) foran seg på medaljestatistikken for menn.

(©NTB)