Menu
Kristine Stavås Skistad og trener Stig Rune Kveen på pressetreff med langrenn sprint i Malborghetto under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia. Foto: Terje Pedersen / NTB

VM-håpet Stavås Skistad: – Svenskene man vil slå

Kristine Stavås Skistad (24) nyter at svenskene peker ut henne som VM-favoritt på langrennssprinten i Planica.

Av NTB | 22.02.2023 08:55:35

Sport: Konkurransen går torsdag. Onsdag hadde den norske langrennstroppen pressekonferanse ved sin base i Malborghetto i Italia.

– Dette er et skirenn og ikke noen tur til Mars, svarte Stavås Skistad på spørsmål om hva som har forandret seg siden hennes VM-debut i 2019.

– Det er stort å komme tilbake. Det gjør at man setter mer pris på det, la hun til etter et spørsmål fra Nettavisen om veien fram til i dag.

Svenskene har i oppkjøringen til VM lansert Stavås Skistad som en favoritt.

– Jeg synes det bare gir meg energi. Jeg synes de (svenskene) er gode skiløpere, men det er dem man ønsker å slå, sa det største norske håpet.

Stavås Skistad var den eneste av de fire norske løperne på pressekonferanse som ikke hadde munnbind på.

– Jeg er avslappet når det kommer til sykdom. Jeg tror det er valgfritt her (pressekonferansen), men så har vi munnbind på når vi reiser.

Med på det norske laget er også Lotta Udnes Weng og Anna Svendsen.

Det er ventet at det svenske laget kommer til å ta en meget sentral rolle i sprinten. Johanna Sundling, Emma Ribom, Johanna Hagström, Linn Svahn og Maja Dahlqvist går for Sverige.

Hun var i finalen i sprinten under VM i Seefeld i 2019. Det endte med fall og femteplass.

Norske vinnere av VM-sprinten: Marit Bjørgen (2003, 2011, 2013 og 2015), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (2007) og Maiken Caspersen Falla (2017 og 2019).

– Jeg er klar for å gi svenskene kamp, sa verdenscupleder Tiril Udnes Weng.

Tidligere i vinter vant Stavås Skistad verdenscuprennet i Les Rousses.

(©NTB)

Flere nyheter: