Menu
Ada Hegerberg avbildet da den norske nasjonalsangen ble spilt før VM-kampen mot Sveits. Like etter gikk hun av banen og ble erstattet med Sophie Román Haug. Foto: Lise Åserud / NTB

VM-drama før avspark: Hegerberg ut med skade

Ada Hegerberg fikk lysketrøbbel rett i forkant av Norges kamp mot Sveits i fotball-VM. Hun ble erstattet av Sophie Román Haug.

Av NTB | 25.07.2023 10:13:10

Sport: Spissen tok del i alt av norske forberedelser før oppgjøret. Hun sto også med laget da nasjonalsangen ble spilt på arenaen i Hamilton og ble fotografert sammen med resten av Norges startellever.

Rett etterpå forlot hun banen, og inn kom Haug. Landslagslege Trygve Hunemo opplyser at Hegerberg fikk en kjenning i lysken under siste sprint på oppvarmingen.

Problemene gjør henne usikker foran Norges siste gruppekamp mot Filippinene søndag.

– Hegerberg er en utrolig viktig spiller for det norske landslaget. Hun har en tilstedeværelse som få kan matche, kommenterte Sigrid Heien Hansen på Viaplay og fortsatte:

– Rent sportslig tilbyr Haug mye av de samme kvalitetene, men ikke på samme hylle som Hegerberg. Å miste Hegerberg er en stor, stor bom for Norge.

28-åringen har de siste årene hatt flere langvarige skadeopphold. I fjor høst måtte hun ut etter et kraftig spark på venstrebeinet i Norges 1-0-seier over Belgia i VM-kvalifiseringen.

Etterpå kom det fram at hun ikke hadde pådratt seg brudd, men var likevel først tilbake på banen i mars.

Haug er Norges mestscorende landslagsspiller siden Hege Riise ble landslagssjef med sine fem mål, men har ikke vært på banen i noen av årets seks første kamper etter å ha slitt med skade.

(©NTB)