Menu
Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar for VM-start. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

VM-arrangøren i friidrett tar varmegrep – Bjerkeli Grøvdals forsøksheat flyttes

Arrangørene av friidretts-VM gjør om på onsdagens program etter at ekstremvarmen i Budapest forventes å være på et nivå som gjør det risikabelt å konkurrere.

Av NTB | 22.08.2023 13:44:55

Vær: Det er værmeldingene for onsdag som tvinger fram grepene som ble varslet fra offisielt hold tirsdag.

«Værforholdene i Budapest kommer til å bli ekstreme», skriver arrangørene i en uttalelse gjengitt av blant andre nyhetsbyrået TT.

Det er forsøksheatene på 5000 meter for kvinner, der Karoline Bjerkeli Grøvdal skal delta, som flyttes. De skulle gått fra klokken 11 onsdag formiddag, men legges nå til klokken 19 på kvelden.

Også at forsøksheatene på 200 meter for kvinner og menn flyttes av samme årsak. De vil gå tidligere enn oppsatt.

«Risikoen for å få heteslag øker, og det er ikke akseptable forhold å konkurrere under», skriver arrangøren ifølge svenske Aftonbladet.

Avisen skriver videre at arrangørene klassifiserer faregraden rundt varmen med fargekoder. Onsdag vil temperaturen ventelig være så høyt at faren anses å være på svart nivå, det høyeste nivået.

En rekke norske utøvere skal i aksjon i den ungarske hovedstaden i løpet av onsdagen. Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås vil ventelig løpe finale på 1500 meter, og Karsten Warholm skal forsøke å ta gull på 400 meter hekk.

Hedda Hynne (forsøk 800 meter), Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse (kvalifisering stav), Sigrid Borge (kvalifisering spyd), Ingar Bratseth-Kiplesund (kvalifisering lengde), Christine Bjelland Jensen (forsøk 200 meter og Beatrice Nedberge Llano (kvalifisering slegge) ska, også i ilden.

(©NTB)

Flere nyheter: