Menu
Brannalarmen gikk under VM-kampen Portugal – USA, og en stemme ba tilskuerne gå til nærmeste utgang, men kampen fortsatte og de fleste ble sittende. Eden Park beklager nå overfor tilskuere som ble fikk dagen ødelagt. Foto: Andrew Cornaga, AP / NTB

VM-arrangør legger seg flat etter falsk brannalarm: – Utgangene var låst

Eden Park har beklaget overfor tilskuere som fikk dagen ødelagt av en falsk brannalarm under VM-kampen mellom USA og Portugal.

Av NTB | 02.08.2023 10:13:06

Sport: New Zealand Herald skriver om tilskuere som ble redde da de fant utgangsdørene låst, og andre som ikke fikk vende tilbake til sine seter da alarmen ble avblåst.

NTBs medarbeider, som var på kampen, observerte at enkelte tilskuere gikk mot utgangene, mens det store flertall ble sittende. Alarmen pågikk i mange minutter. En stund etter at den stoppet, opplyste banespeakeren at det var falsk alarm og at folk kunne gå tilbake til setene sine.

En tilskuer sier til New Zealand Herald sier at hun ble redd da hun og familien fulgte oppfordringen om å gå til nærmeste utgang, men fant at den var stengt og låst.

– Mange ble forvirret, for kampen fortsatte, og vaktene hadde ingen informasjon. Vi prøvde å gjøre som stemmen sa, men vi kom ikke ut, sier kvinnen til Herald.

– Om det virkelig var brann, og folk ikke kom ut, ville det blitt panikk og trengsel. De må se på hvorfor utgangene var stengt.

– Men så tenkte vi på tidligere stadionkatastrofer og besluttet at det var best ikke å ta noen sjanse, så vi gikk.

I en uttalelse opplyser Eden Park at overrislingsanlegget i et salgssted i 3. etasje ble utløst ved en feil, og at det var bakgrunn for alarmen. Det beklages at hendelsen fikk negative konsekvenser for enkelte tilskuere.

Norge har spilt to av sine VM-kamper på Eden Park i Auckland. Om laget slår Japan i åttedelsfinalen, skal Norge spille både kvartfinale og eventuell semifinale der.

Kvinnen var på kampen med ektemannen og parets fire døtre. En alarmlyd kunne høres over høyttaleranlegget tidlig i 2. omgang, med en stemme som sa at det var brannalarm og at stadion måtte evakueres. «Vær snill å gå til nærmeste utgang».

En mann som var på kampen med sin familie, sier til avisen at de først ble sittende.

(©NTB)

Flere nyheter: