Menu
Vømmøl Spellmannslag må avlyse turneen for jubileumsåret 2024. Her Hans Rotmo fotografert med akustisk gitar under utdelingen av Spellemannprisen i 1977 sammen med Arbeidslaget hass K. Vømmølbakken. Laget bygde videre på Vømmøl-ideologien og Vømmøl Spellmannslag. Foto: NTB

Visegruppen Vømmøl Spellmannslag utsetter jubileumsturneen

Visegruppen Vømmøl Spellmannslag fra Trøndelag utsetter jubileumsturneen sin fra 2024 til 2025 på grunn av sykdom.

Av NTB | 14.04.2024 18:43:49

Kultur og underholdning: – Hans Rotmo er satt under langvarig kreftbehandling, så alle konserter med Vømmøl Spellmannslag i 2024 flyttes til 2025, opplyser Rotmo-manager Ole Waage fra Nama management og events til avisa Innherred.

Vømmøl Spellmannslag skulle etter planen feire 50 år med plate og turné, men nå er turneen utsatt til neste år. Albumet «Vømmøl Kommune» kommer som planlagt 1. mai på alle streaming-plattformer.

– Behandlingen fungerer og Hans er ved godt mot – og vi håper fortsatt på at vi kan få til en liten runde med «Vårres Jul» på tampen av året, sier Waage videre.

Vømmøl Spellmannslag har holdt på siden 1974. Det var det første bandet i norsk rock som ga ut et album på dialekt i 1974. Det het «Vømmøl’n», og ble fulgt av «Vømlingen» året etter og «Vømmølåret» i 1984, før flere samleplater fulgte.

Rotmo er mannen bak alle sangene.

(©NTB)

Flere nyheter: