Ragnhild Valle Dahl og Vipers Kristiansand møtte FTC Hungaria i mesterligaen lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers tok viktig mesterligaseier i tett kamp

Vipers Kristiansand tok en viktig seier da FTC Hungaria nle slått 27-26 på hjemmebane i kvinnenes mesterliga i håndball lørdag.

Av NTB | 07.01.2023 19:44:59

Sport: Dermed holder Vipers følge med CSM Bucuresti i kampen om gruppeseieren. Det norske laget er to poeng bak med fire kamper igjen å spille.

De to beste i hver gruppe går direkte til kvartfinale, mens de fire neste skal spille playoff om avansement.

Lørdagens kamp ble avgjort nærmest helt på tampen.

Vipers er regjerende mester i turneringen og har ikke avgitt mange poeng i puljespillet så langt. De har vunnet sju kamper, spilt én uavgjort og tapt to. Uavgjortkampen var mot nettopp FTC, mens et av tapene kom mot CSM sist kamp.

Dermed var det en kamp med mye på spill i Kristiansand lørdag. Vipers tok tidlig styringen, men lagene gikk til pause på 15-15. Vipers ledet 27-26 med bare sekunder igjen, og da de gjorde jobben i forsvar kunne de juble for seier.

Ti minutter ut i annen omgang mistet Vipers stjernespilleren Marketa Jerabkova etter at hun fikk seg en smell i ansiktet. Hun blødde mye fra nesen. På det punktet hadde hun scoret hele sju mål.

Vipers møter tyske Bietigheim i neste kamp, også det på hjemmebane, kommende helg. Vipers tapte bortekampen mot tyskerne tilbake i oktober.