Anna Vyakhireva i aksjon for Vipers Kristiansand mot Esbjerg i mesterligaen sist helg. Onsdag bidro hun til seier i toppmøtet med Storhamar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers slo serielederen tross tunge forfall

Vipers Kristiansand manglet flere nøkkelspillere, men fikk likevel 28-26-seier i toppkampen mot Storhamar i eliteserien i håndball.

Av NTB | 04.10.2023 19:52:54

Sport: Dermed inntok sørlandslaget tabelltoppen med tolv poeng fra seks kamper (full pott). Før oppgjøret var Storhamar foran Vipers på målforskjell.

Vertene gikk knallhardt ut i åpningen. Etter få minutter ledet Vipers 5-0 og like etter 7-1. Til pause sto det 13-9.

Hjemmelaget var kjapt oppe i en sju måls ledelse etter hvilen, men Storhamar ga ikke opp og reduserte nok ganger til 20-21. Så stokket det seg veldig for gjestene.

Flere feil og bomskudd gjør man ikke ustraffet mot Vipers, som svarte med å score seks mål på rappen.

Sykdom og skader gjorde at Katrine Lunde, Jana Knedlikova og Sunniva Andersen var ute av Vipers-troppen. Tross fraværet forsvarte vertene sin enorme ligarekke uten tap.

Kristiansand-klubben har ikke stått tomhendt i eliteserien siden nederlaget for nettopp Storhamar 26. februar 2020. Forrige poengtap skjedde for to år siden.