Lois Abbingh jubler etter å ha satt inn det avgjørende målet seks sekunder før slutt da Vipers Kristiansand gikk videre i mesterligaen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers med mektig opphenting – klar for kvartfinale i mesterligaen

Vipers Kristiansand våknet etter en tam start og spilte 27-27 mot Debrecen i egen hall. Dermed skal det norske laget møte Györ i mesterligaens kvartfinale.

Av NTB | 23.03.2024 19:43:18

Sport: – Det er en god følelse. Det var ikke en god kamp, men det viktigste er totalen etter to kamper. Vi var tøffere i forsvar i 2. omgang, sa keeperveteranen Katrine Lunde etter kampen.

Det endte 56-55 sammenlagt i favør Vipers etter at det norske laget hadde med seg 29-28 fra bortekampen. Lørdagens avansement kom imidlertid ikke på enkelt vis.

Gjestene ledet 15-10 til pause. Vipers ble hardt straffet for upresist spill, og de greide ikke å utnytte gjestenes feilskjær.

Vipers lå under med fire mål i 2. omgang i den første kampen, men da vendte Vipers til seier med en sterk snuoperasjon.

Den erfaringen så de ut til å ha tatt med seg inn til hjemmekampen lørdag, for med et kvarter igjen hadde Vipers utlignet kampen og med det tatt ledelsen sammenlagt.

– Nå er kampen inne i det sporet vi hadde forventet. Det har vært stressende til nå, sa kommentator Peder Sejersted.

Keeper Lunde fikk opp redningsprosenten i samarbeid med at angrepet fløt bedre utover i 2. omgang.

Anna Vjakhireva og Lois Abbingh var sentrale spillere for Vipers med henholdsvis ti og åtte nettkjenninger. Sistnevnte satte inn det avgjørende målet seks sekunder før slutt.

Vipers har vunnet mesterligaen de tre siste årene, men har denne sesongen slitt mer i turneringen. Laget endte som nummer fire i et noe ujevnt gruppespill. Der vant Vipers bare halvparten av 14 oppgjør og måtte ut i en innledende utslagsrunde for å ta seg til kvartfinalen.

Man må helt tilbake til 2017/18 for å finne en mesterligaturnering uten Vipers i minst semifinale. I 2019/20 ble imidlertid utgaven avlyst grunnet koronapandemien.

I etterkant fulgte lagene hverandre tett, men Vipers gikk til slutt seirende ut av dobbeltkampen etter en svært spennende avslutning. Vipers fikk ballen med ti sekunder igjen og måtte score for å unngå at kampen skulle gå til ekstraomganger. Det lyktes.

I kvartfinalen venter Györ. Der har spillere som Silje Solberg-Østhassel, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Emilie Hovden og Kari Brattset Dale sin hverdag.