Vipers Kristiansand er klar for sin fjerde strake finale i eliteseriesluttspillet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers kontrollert til sluttspillfinale – slo Larvik 37-22

Vipers Kristiansand suser videre mot nok en sluttspilltittel i håndball. Torsdag ble Larvik slått 37-22 på bortebane i semifinalen.

Av NTB | 11.05.2023 19:54:16

Sport: Dermed vant Vipers 2-0 sammenlagt i best av tre-serien. Det ble 43-18-seier i første kamp sist uke.

Stjernelaget fra Kristiansand kan sikre tittelen for fjerde gang på rad. I finalen venter enten Storhamar eller Sola.

Larvik var sjanseløs på et comeback i torsdagens kamp. Vipers koblet tidlig grep om kampen og tok ledelsen 10-3. Vingen Mina Hesselberg markerte seg med fem scoringer innen det var spilt tolv minutter.

Utover i omgangen hevet Larvik seg og kom nærmere, men Vipers gikk til pause med 19-12-ledelse.

Amanda Kurtovic (fem mål) og Larvik startet annen omgang på en positiv måte, men Vipers var solid nok til aldri å la kampen bli spennende. Hesselberg ble toppscorer på veien mot en klar seier.

I den andre semifinalen mellom Storhamar og Sola står det 1-1. Den avgjørende kampen spilles på Hamar fredag i neste uke.

Vipers har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. Før det vant Larvik 13 sesonger på rad. I 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien.