Lois Abbingh er klar for Vipers Kristiansand. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vipers henter nederlandsk VM-helt

Lois Abbingh (30) har signert en toårskontrakt med den norske storklubben Vipers Kristiansand. Hun avgjorde VM-finalen for Nederland i 2019.

Av NTB | 26.01.2023 12:15:05

Sport: Vipers opplyser om overgangen i en pressemelding torsdag. Hun slutter seg til laget etter inneværende sesong.

Abbingh har tidligere spilt for blant andre Issy Paris, Rostov Don og Odense, som hun skal fullføre sesongen for. Hun har spilt mot Vipers i puljespillet i årets mesterligasesong. Hun scoret blant annet to ganger da lagene møttes i Danmark sist uke. Vipers vant der 34-24 og styrer mot kvartfinaleplass i turneringen.

30-åringen har lenge vært en sentral figur på det nederlandske landslaget, og har vunnet flere mesterskapsmedaljer.

I 2019 vant Nederland VM-gull etter å ha vunnet finalen med 30-29. Der ble Abbingh matchvinner med sin scoring på straffekast få sekunder før slutt.

– Jeg er veldig stolt over å få spille for en klubb som er 2 x Champions League-mester, og som har dominert den norske ligaen de siste årene. Jeg håper å kunne bidra på best mulig måte, og jeg er helt sikker på at både jeg og min familie vil føle oss hjemme i Kristiansand, sier Abbingh.

Etter sesongen forlater Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad for nettopp Odense. Også stjernespiller Marketa Jerabkova er ferdig i sørlandsklubben etter inneværende sesong. Hun skal spille for danske Ikast.