Menu
Vinicius Junior fortsetter i Real Madrid. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Vinicius Junior forlenget kontrakten med Real Madrid

Den brasilianske stjernevingen Vinicius Junior har undertegnet en ny avtale med den spanske fotballstorheten Real Madrid.

Av NTB | 31.10.2023 14:52:46

Sosiale forhold: Kontrakten strekker seg fram til sommeren 2027.

Vini Jr. kom til Real Madrid i juli 2018, bare 18 år gammel. De siste sesongene har han utviklet seg til å bli en av verdens fremste fotballspillere.

235 kamper og 63 mål har det blitt for Real så langt. Han har allerede vunnet ni trofeer med klubben.

23-åringen ble kåret til beste unge spiller i Champions League-sesongen 2021-2022 og har to ganger vårt på årets lag i den samme turneringen.

Vinicius Jr. ble tildelt Sokrates-prisen under Gullballen-utdelingen i Paris mandag. Sokrates-prisen skal anerkjenne humanitært arbeid utført av en fotballspiller.

Prisen er oppkalt etter den brasilianske landslagslegenden og legen med samme navn.

Vinicius driver og finansierer en veldedig organisasjon i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro, Instituto Vini Jr. Den har som mål å bruke teknologi og sport for å gi unge og fattige brasilianere utdanning.

På scenen i Paris ble det også gjort et poeng av at Real Madrid-stjernen har stått på barrikadene i kampen mot rasisme i fotballen. Han har gjentatte ganger blir utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen.

Vinicius Junior ble til slutt nummer seks i hovedkåringen på Gullballen-gallaen. Der gikk Lionel Messi som ventet til topps.

(©NTB)