Menu
Vinicius Junior skal ha mottatt rasistiske tilrop fra Real Valladolid-fansen fredag. Foto: Pablo Garcia / AP Photo / NTB.

Vinicius fyrer mot La Liga: – Fortsetter å gjøre ingenting

Real Madrid-stjerne Vinicius Junior er lite imponert over La Ligas arbeid med å stoppe rasister.

Av NTB | 03.01.2023 08:25:15

Sosiale forhold: – Rasister fortsetter å gå på kamper for å se den største klubben i verden på nært hold, og La Liga fortsetter å gjøre ingenting, skrev brasilianeren på Twitter.

Meldingen kom etter at Vinicius skal ha fått rasistiske tilrop mot seg i 2-0-seieren over Real Valladolid fredag.

– Jeg fortsetter med hevet hode og feirer mine og Madrids seire. Til syvende og sist er det jo min feil, fortsatte han ironisk.

En talsperson fra La Liga har ifølge BBC uttalt at «hatefulle ytringer ikke har noen plass» i ligaen.

– Vi etterforsker gårsdagens kamp og, som alltid i disse sakene, vil vi samarbeide med klubbene og relevante myndigheter for å identifisere og straffeforfølge alle som er skyldige i hatefulle ytringer, sa talspersonen og fortsatte:

– La Liga har oppdaget videoer i sosiale medier med rasistiske fornærmelser fra en person, ikke fra grupper, og personen vil bli siktet som i tidligere saker.

Denne måneden avsluttet spanske påtalemyndigheter en etterforskning av rasistiske tilrop fra Atletico Madrid-fans mot brasilianeren og uttalte at det ikke var mulig å identifisere de involverte.

(©NTB)

Flere nyheter: