Menu
En sliten Jonas Vingegaard tråkker i mål på den 4. etappen tirsdag. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Vingegaard strutter av selvtillit tross Pogacar-forsprang: – Hadde forventet å ligge under 0-3

Tadej Pogacar viste fryktinngytende form da han vant den 4. etappen av Tour de France tirsdag. Sammenlagtrival Jonas Vingegaard holder enn så lenge hodet kaldt.

Av NTB | 03.07.2024 08:33:12

Sport: Med om lag én kilometer til toppen av Col du Galibier støtet Pogacar fra feltet sammen med Vingegaard, før dansken måtte gi noen sekunder til sloveneren. I mål skilte det 37 sekunder mellom Pogacar og Vingegaard. Dermed er sistnevnte 50 sekunder bak sammenlagtlederen etter fire etapper.

Etter etappen sa Vingegaard at han føler han «ligger under 0-1» vis-à-vis Pogacar.

– Vi hadde forventet å ligge under 0-3, så det er kanskje en liten seier likevel. Vi trodde vi skulle tape tid på tre av de fire første etappene, så starten er i mine øyne ganske god. Vi trodde vi skulle tape mer enn to minutter, så 50 sekunder er godkjent. Vår tid vil komme, sa Vingegaard til cyclingnews etter tirsdagens etappe.

Snaue tre måneder er gått siden Vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i Baskerland rundt. Da dansken sto på startstreken i Firenze lørdag, var det hans første konkurransedag på sykkelen siden 4. april.

– Jeg tvilte på meg selv før rittet, men det var ikke sånn at han (Pogacar) var veldig mye sterkere enn meg oppover. Jeg skulle gjerne likt at det ikke ble noen luke, men sånn er livet. Touren er lang og vi skal gjøre vårt beste. Vi har veldig tro på planen vår.

Onsdag og torsdag venter to flate etapper, før det er duket for en individuell tempo fredag. Én flat og én kupert etappe runder av den første uken lørdag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: