Menu
Jonas Vingegaard er på sykehus. Foto: Gianmattia D'Alberto/LaPresse via AP / NTB

Vingegaard pådro seg også punktert lunge i skrekkvelten i Baskerland

Ytterligere undersøkelser av sykkelstjernen Jonas Vingegaard har påvist at dansken også punkterte den ene lungen i kjempekrasjen i Baskerland rundt torsdag.

Av NTB | 05.04.2024 11:23:34

Sport: Det opplyser laget Visma Lease-a-bike i en uttalelse fredag.

Der heter det at Vingegaard punkterte den ene lungen samt har pådratt seg en lungekontusjon. Lungekontusjon er en lokal betennelse i lungevevet med ødemutvikling, ifølge Store medisinske leksikon.

Torsdag kveld ble det kjent at dansken har brukket både kragebeinet og flere ribbein.

Visma Lease-a-bike opplyser at Vingegaards tilstand er stabil, og at han har hatt en god natt på sykehuset.

Sykkelstjernen blir værende på sykehus inntil videre. Skadene lover ikke bra for 27-åringens oppkjøring til sommerens Tour de France.

Flere av sykkelsportens største stjerner, blant dem Vingegaard og Remco Evenepoel, var involvert i en voldsom krasj på torsdagens etappe i Baskerland. Vingegaard ble liggende nesten urørlig på gresset. Baksiden av danskens trøye var revet opp, og han hadde flere blodige rift langs ryggen.

De siste to års Tour de France-mester fikk tilsyn av flere leger i rundt et kvarter før han ble iført nakkestøtte og båret inn i en ambulanse.

Evenepoel måtte også bryte rittet i Spania. Han fikk også påvist kragebeinsbrudd.

UAE-profilen Jay Vine pådro seg brudd både i nakkeområdet og ryggen. Laget opplyste imidlertid at den sterke rytteren ikke har tegn til nevrologiske skader.

(©NTB)

Flere nyheter: