Menu
Formel 2-fører Dennis Hauger kjørte en ny god runde. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vill jubel etter spektakulær Hauger-manøver: – Han stakk ut tunga som Lynet McQueen

Dennis Hauger avsluttet med en formidabel manøver og rappet tredjeplassen i Formel 2-hovedløpet i Saudi-Arabia lørdag. Etter målgang jublet nordmannen vilt.

Av NTB | 09.03.2024 15:37:47

Sport: Det ble ingen reprise av fredagens sterke triumf i Jeddah, men Haugers avslutning lørdag var helt fenomenal. På de siste meterne passerte han to konkurrenter og knep en ny pallplass.

– Han tok tredjeplassen i siste sving og på den siste runden. De poengene der var viktige, ropte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Han stakk ut tunga der som Lynet McQueen, og derfor ble det en tredjeplass til Dennis, la han til.

Det var dramatikk også etter løpet, da juryen innledet etterforskning av Hauger fordi han hadde venstrehjulene over en heltrukket linje under den siste forbikjøringen. Juryen kom til at han ble presset av en konkurrent og ikke skulle straffes.

– Den siste runden var kul. Jeg trodde aldri jeg skulle bli så glad for en 3.-plass, sa Hauger i en kommentar gjennom teamet sitt.

– Jeg følte at jeg hadde litt mer fart enn de 2-3 bilene foran meg, men det var vanskelig å avansere. Jeg skjønte tidlig at her gjaldt det å være tålmodig.

Fredag tok Hauger sesongens første seier da han ble tilkjent seieren i sprintløpet etter at Richard Verschoor ble diskvalifisert som følge av en feil med gasspedalen.

Lørdag gikk seieren til brasiliansk-amerikanske Enzo Fittipaldi. Han vant med klar margin.

Det fikk Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen til å riste på hodet.

– Det er helt tragisk at disse bilene ikke kan startes av sjåføren. Vi er i 2024, og det koster 25 millioner å kjøre en slik sesong, og så kan ikke bilen startes. Det er latterlig, sa han.

For Dennis Hauger kom ikke episodene med sikkerhetsbil på de mest gunstige tidspunktene.

Hauger har slitt med å treffe starten i sesonginnledningen, men søndag kom Aurskog-gutten greit av gårde. Til slutt sikret han seg tredjeplassen.

Nordmannen tok steget opp i Formel 2-sirkuset foran 2022-sesongen etter å ha vunnet Formel 3 året før. I debutsesongen endte Aurskog-gutten på 10.-plass som Prema-fører, før han forflyttet seg til MP Motorsport foran fjoråret.

2023-sesongen endte med åttendeplass sammenlagt etter høyst varierende resultater.

Den neste VM-runden i Formel 2 går i australske Melbourne fra 22. til 24. mars. Deretter venter en lengre pause før sirkuset forflytter seg til italienske Imola i midten av mai.

Underveis i lørdagens løp måtte sikkerhetsbilen på banen flere ganger, blant annet da Hauger-teamkamerat Franco Colapinto snurret med tolv runder igjen å kjøre. Motoren på Colapintos bil stanset, og dermed var løpet over.

Hauger er i gang med sin tredje sesong i Formel 2. Det er ingen hemmelighet at den blir helt avgjørende for hvilke muligheter som åpner seg videre i karrieren hans. En fjerde sesong på nest øverste nivå i Formel-sirkuset blir det nemlig ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: