Menu
Viktor Hovland tok sin fjerde seieren på PGA-touren med seieren i Ohio søndag. Foto: Darron Cummings / AP / NTB

Viktor Hovland med seier i Ohio etter omspill

Viktor Hovland tok sin fjerde seier på PGA-touren etter å ha vunnet Memorial i Ohio. Seieren kom etter omspill mot Denny McCarthy.

Av NTB | 05.06.2023 00:28:50

Sport: Begge to endte på sju slag under par etter 72 spilte hull, og det hele måtte avgjøres i omspill. På det 18.hullet klarte Hovland par, mens McCarthy røk på en bogey.

Hovland la grunnlaget for seiren da han fikk to strake birdier på hull ti som sendte han inn i tetkampen igjen. Nye birdier på den 15. og det 17.-hullet fikk han også lagt press på ledende McCarthy foran det siste hullet. Hovland avsluttet med par, mens McCarthy måtte tåle runden første bogey.

Hovland startet sin runde med de to første hullene på par. Han fikk birdie på det tredje hullet som førte han à jour med de to spillerne i ledelsen på seks slag under par.

Etter fire strake hull på par kom dagens første bogey på det åttende hullet. Han var dermed tilbake på par for runden og minus fem slag totalt. På det niende hullet ble det en ny bogey for den unge nordmannen. Det så dermed veldig langt opp for mannen fra Ekeberg.

– Nå må han bli med toget ellers vil han bli stående igjen på perrongen, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Hovland fulgte Thorps anbefaling. Han slo til med rundens annen birdie på det tiende hullet og fulgte opp med en ny birdie på par fem-hullet det ellevte.

På det 12.-hullet derimot klønet han det til. Han å tjukkgresset like utenfor greenen. Han skulle bare chippe ballen inn til hullet, men misset og ballen gikk bare under en halvmeter og lå fortsatt i gresset. Med sitt tredje slag la han ballen nesten i hullet, men en bogey ble et faktum på det korte par-tre-hullet.

Han tok seg opp til minus seks slag etter birdie på hull 15. Som den enste klarte han også birdie på hull 17 og satte litt press på McCarthy med sin runde på 70 slag og sju slag under par totalt.

(©NTB)