Jørgen Strand Larsen og lagkameratene i Celta tok en viktig seier i kampen for ny kontrakt i La Liga. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Viktig seier for Strand Larsens Celta – nær å berge plassen i La Liga

Jørgen Strand Larsen og hans lagkamerater i Celta lå under mot Athletic Bilbao, men vendte til en svært viktig 2-1-seier.

Av NTB | 16.05.2024 00:19:33

Sport: Noen timer tidligere tok Cádiz tre poeng da Sergi Guardiola overlistet Ørjan Nyland seks minutter på overtid i Sevilla. Dermed var Cádiz på nedrykksplass bare to poeng bak Celta.

Alex Berenguer ga Athletic Bilbao ledelsen direkte på hjørnespark midtveis i første omgang i Vigo, og med hjemmetap ville det gått mot nerver i høyspenn i de to siste rundene.

Fem minutter ut i den andre omgangen nikket Strand Larsen i tverrliggeren langt utenfor keepers rekkevidde. Det så ikke ut til å være Celtas dag, men to mål fra det 68. til det 71. minutt endret alt.

I det 68. minutt tok Alvarez innkast på høyresiden. Han spilte vegg og satte fart innover på banen. Innlegget hans nådde Williot Swedberg, som kunne støte ballen inn. Larsen gjorde et smart løp som dro forsvarere unna den 20-årige svensken.

Ett minutt senere ble Larsen spilt gjennom i feltet og skjøt fra spiss vinkel, men keeper reddet. Celta hadde fått blod på tann, og et par minutter senere førte Álvarez ballen i høyt tempo mot ryggende motspillere og skjøt i mål fra 17 meter.

Laget feiret med fansen etter sluttsignalet, og Larsen ga trøya si til henrykte tilhengere. Han ble byttet ut rett etter ledermålet.

I en annen kamp onsdag kveld gjorde Antoine Griezmann hattrick da Atlético Madrid slo Getafe 3-0.

Nordmannen var på banen og bidro direkte til utligningsmålet, men den store helten var den 20-årige innbytteren Hugo Alvarez, med assist på utligningen og matchvinnermålet.

Celta trenger nå bare ett poeng på sine to siste kamper for å være sikker på å berge plassen i La Liga.