En liggende Andreas Hanche-Olsen gratuleres av lagkameratene i Mainz med scoring i den viktige kampen mot Darmstadt. Foto: Torsten Silz, DPA via AP / NTB

Viktig scoring av Hanche-Olsen i nedrykksstriden – Leverkusen en seier fra tittelen

Andreas Hanche-Olsen scoret ledermålet da Mainz vant 4-0 over Darmstadt i bunnstriden i Bundesliga. Seieren holder laget på kvalifiseringsplass.

Av NTB | 06.04.2024 17:53:03

Sport: De fire siste på tabellen møttes innbyrdes lørdag, og nestjumbo Köln vant 2-1 over Bochum. Det ville ført Mainz under nedrykksstreken om laget ikke hadde tatt tre poeng mot tabelljumboen.

Hanche-Olsen roet nervene hos hjemmelaget da han kjempet inn ledermålet etter en drøy halvtime. Et frispark fra Amiri ble nikket videre av Lee Jae-sung, og ved stolpen var nordmannen på plass.

Brajan Gruda doblet ledelsen etter en time, før Lee økte to ganger mot slutten.

Seieren betyr at Mainz er ett poeng foran Köln, nå bare tre bak Bochum på trygg plass.

Scoringer av Harry Kane og Serge Gnabry var til ingen nytte da Kevin Sessa og Tim Kleindienst (2) vendte kampen. Serietoeren har for lengst innsett av det ikke blir en 12. tittel på rad, men abdikasjonen kommer til å skje pinlig tidlig.

Bayern fikk på sin side en ny nedtur før sin bortekamp mot Arsenal i mesterligaens kvartfinale tirsdag.

I motsatt ende av tabellen tok Leverkusen et nytt sjumilssteg mot seriegull da Bayern München sløste bort 2-0-ledelse ved pause og tapte 2-3 i bortekampen mot Heidenheim.

Ubeseirede Leverkusen vant 1-0 borte over Union Berlin etter straffescoring av Florian Wirtz rett før pause. Luken er nå på 16 poeng, og med seks kamper igjen betyr det at Leverkusen trenger bare en seier til for å være mester for første gang.