Menu
Johannes Høsflot Klæbo får trolig sterkere bånd til Uno-X etter landslagsexiten. Foto: Heiko Junge / NTB

Viktig Klæbo-sponsor etter landslagsexit: – Naturlig at vi vil jobbe enda tettere

En av Johannes Høsflot Klæbos storsponsorer, Uno-X, mer enn antyder at båndene dem imellom vil bli sterkere etter skistjernens nei til landslagsplass.

Av NTB | 24.04.2023 06:44:09

Sport: Klæbo offentliggjorde søndag kveld at han forlater langrennslandslaget foran neste sesong. Han henviste blant annet til at «de siste ukers hendelser rundt skiforbundet og landslaget» er hovedårsaken.

Beslutningen slo ned som en stor overraskelse for mange.

Landslagsexiten betyr at Klæbo fra nå av fullt og helt tar kostnadene for sin egen satsing. Samtidig er det velkjent at trønderen har flere private sponsoravtaler som gir penger på kontoen.

Én av disse er med Uno-X. Partene har allerede samarbeidet i flere år, og avtalen strekker seg til VM på hjemmebane i Trondheim om to år. Beslutningen om å stå utenfor landslaget vil trolig knytte dem enda nærmere hverandre.

– Vi har et nært og godt forhold til Johannes. Med valget han nå har tatt, er det naturlig at vi vil jobbe enda tettere fram mot drømmen i Granåsen.

– Vi gleder oss til å sparre videre om hvordan vi best kan utvikle oss sammen innen toppidretten. Så får vi ta ting litt etter hvert her nå, fortsetter han.

Uno-X står også bak kjempesatsingen på det fremadstormende norske profflaget i sykling med samme navn.

Vel framme i Belgia ble det blant annet tid til en sykkeltur sammen med Thor Hushovd og Johannes Thingnes Bø.

Også Thingnes Bø har bånd til Uno-X gjennom en privat sponsoravtale.

På spørsmål fra NTB om hvilken betydning Klæbos landslagsexit vil få for samarbeidet, svarer Uno-X-sjef Jens Haugland:

Johannes Høsflot Klæbo rundet av den nylig avsluttede VM-sesongen med gull under andre del av langrenns-NM på Tolga. Nærmest umiddelbart etter målgang satte han kursen for Belgia, der han var Uno-X-lagets gjest under storrittet Flandern rundt.

(©NTB)

Flere nyheter: