Menu
Vikings Simen Kvia-Egeskog etter å ha scoret 2-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Hamkam på SR-bank arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

Vikings unggutter stoppet HamKams poengfangst

Viking har fått heng på tabellteten og tok sin annen strake seier i eliteserien, og med 3-0 stoppet de formsterke HamKams videre poengfangst i mai.

Av NTB | 26.05.2024 19:05:06

Sport: Det var Vikings to unge midtbanespillere Sondre Auklend (2) og Simen Kvia-Egeskog som scoret målene i den fortjente seieren.

HamKams taktikk var å ligge litt avventende og la vertene ha mye ball, men laget ble presset altfor lavt av et aggressivt Viking-lag.

Etter et snaut kvarter fant Vikings servitør Zlatko Tripic lagkamerat Auklend med en pasning like utenfor 16-meteren. 20-åringen traff perfekt og satte sitt første mål for sesongen.

Jakob Michelsens mannskap hadde lite å fare med. I løpet av den første halvtimen hadde de ikke løsnet et eneste skudd mot Viking-målet. Hjemmelaget hadde 67 prosents ballbesittelse.

HamKam har vist en forrykende form i det siste og vunnet de to siste kampene, 7-1 over Sarpsborg og 1-0 over serieleder Bodø/Glimt i pinsen. Det var ikke mye som minnet om det søndag.

Gard Simenstad hadde Kammas første avslutning mellom stengene først etter 41 minutter. Samme mann hadde i trekket etter en avslutning som ble blokkert av en forsvarer.

Simen Kvia-Egeskog fylte 21 år søndag og feiret dagen med å banke inn 2-0-scoringen. Han fikk fra egen banehalvdel og traff perfekt fra distanse. Kvia-Egeskog er for øvrig barnebarnet av Viking-legenden Sven Kvia.

– Vi hadde mye ball og kontrollerte bra. To var to fine scoringer og den siste fra Simen var jo bare helt nydelig, sa Auklend til TV 2 i pausen.

Viking tapte siste hjemmekamp 1-4 for Lillestrøm 16. mai, men slo tilbake direkte med 3-0 borte mot Sandefjord i pinsen. Nå står laget med 18 poeng og har fått kontakt med lagene foran på tabellen. HamKam er på 11.-plassen med sine 10 poeng.

– Det ble litt for tamt. Vi ble liggende for lavt altfor lenge, sa HamKam-kaptein Fredrik Sjølstad.

Snaue kvarteret før slutt slo Auklend til igjen. Hans skudd fra kort hold gikk via et HamKam-bein og i mål.

(©NTB)