Elias Melkersen sendte Strømsgodset i ledelsen mot Viking. Foto: Annika Byrde / NTB

Viking snublet i medaljekampen – fjerde strake kamp uten seier

Viking trøbler med formen i Eliteserien. Søndag ble Elias Melkersen matchvinner da Strømsgodset vant 1-0 og tok alle de tre poengene på hjemmebane.

Av NTB | 29.10.2023 19:02:57

Sport: Etter en lang rekke med sterke resultater har laget til Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims slitt med poengfangsten de siste ukene. Fasiten på de fire siste kampene er nå ett fattig poeng for Stavanger-laget.

Avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er fortsatt seks poeng. De gulkledde har i tillegg én kamp mindre spilt enn Viking. Heller ikke i medaljekampen har Viking kontroll på begivenhetene, og rogalendingene har tøff kamp av både Brann og Tromsø.

Viking fikk en vanskelig start borte mot Godset da vertene mønstret et flott angrep like før halvtimen var spilt. Lars-Christopher Vilsvik mottok ballen etter en flott tversoverpasning, og foran mål ventet Elias Melkersen og bredsidet inn 1-0.

Viking slet med å produsere de store farlighetene mot et godt organisert hjemmelag, og Godset gikk til pause med 1-0.

– Helt fryktelig. Vi er ikke i nærheten, var Viking-spiller Lars-Jørgen Salvesens brutale dom til TV 2 over bortelagets førsteomgang.

Ti minutter etter sidebytte fikk Marcus Mehnert en stor mulighet til å doble vertenes ledelse, men Vikings burvokter Patrik Gunnarsson reddet gjestene. Med under ti minutter igjen stanset Viljar Myhra en stor Zlatko Tripic-sjanse i andre enden av banen. Med ett minutt igjen traff Shayne Pattynama stolpen, men alle poengene ble værende i Drammen.