Kodjo Somesi utligner til 4-4 hjemme mot Viking i andre ekstraomgang i cupens fjerde runde. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Viking ledet fire ganger – ute av cupen etter straffedrama mot Raufoss

Det ble full NM-fiasko for Viking mot 1.-divisjonslaget Raufoss. Favoritten mistet overtaket mange ganger, og i straffesparkkonkurransen ble det en pinlig exit.

Av NTB | 28.06.2023 20:59:05

Sport: Fra krittmerket taklet Raufoss nervene klart best og vant 4-1. Niklas Sandberg og Sander Svendsen bommet på Vikings to første straffer, mens vertene traff på alt.

Viking fikk det svært hett og hadde null kontroll i Toten-varmen. Selv ikke da Sandberg styrte inn 4-3 mot slutten av første ekstraomgang, greide ikke elitelaget fra Stavanger å holde unna.

Med ti minutter igjen kom 4-4 etter en heading fra Kodjo Somesi. Raufoss’ slitestyrke lå også bak 3-3-utligningen til Andreas Helmersen i det 86. minutt. Også den ble til etter et hodestøt.

Nicholas D’Agostino, Svendsen og Sandberg tok hver sin gang Viking opp i ledelsen. Vertenes to første comeback sto Loris Mettler og Filip Brattbakk for.

Det sørget Eric Kitolano for etter godt kombinasjonsspill med Emil Breivik. Godset ble satt ut av MFKs raske og direkte angrep. 3-0 kom ved Breivik på et straffespark i det 26. minutt.

Muligheten kom etter at Kitolano ble dyttet i ryggen av Jonas Therkelsen. Resten av kampen styrte vertene med full kontroll.

Avansementet ble langt tøffere for Sarpsborg. Østfoldingene var i kjempetrøbbel mot 1.-divisjonsmotstand, men i løpet av et snaut kvarter var 1-3 snudd til 4-3 borte mot Sogndal. Et selvmål av Per-Egil Flo i det 89. minutt ble avgjørende.

Før det hadde Kristian Fardal Opseth gjort Sarpsborgs scoringer til 2-3 og 3-3. Han var også mannen som tok gjestene i føringen etter ti minutter og noterte hattrick i oppgjøret.

Sam Tattum banket inn Brattvåg-reduseringen etter en snau halvtime. Den kom etter et vakkert angrep, men like etter knuste Brann alt håp om en sensasjon. Felix Horn Myhre og Finne ordnet 4-1 til pause, og etter sidebytte la Finne på to mål til.

Inn fra benken kom Vegard Haugerud Hagen og scoret i debuten på Branns førstelag.

Brattvåg var blant fire 2.-divisjonslag i cupens fjerde runde, og tøft ble det også for Stjørdals-Blink mot Vålerenga (0-5) og Gjøvik-Lyn mot HamKam (0-5).

Rasmus Wiedesheim-Paul satte inn to scoringer i HamKams storseier.

Magiske overtidsminutter sendte Kjelsås til NM-kvartfinale etter 2-0 i et glovarmt byderby hjemme mot KFUM Oslo. Jens Aslaksrud og Rasmus Eggen Vinge sto for overraskelsen som gjør at cupen fortsatt har med et lag fra nivå tre.

I en mektig Molde-halvtime ble Strømsgodset feid av banen. Ola Brynhildsen bredsidet inn ledermålet etter 39 sekunder på en tversoverpasning fra Mathias Løvik, og kort tid senere sto det 2-0.

Som ventet fikk tittelforsvarer Brann det enkelt borte mot Brattvåg og vant 7-1. Sivert Heltne Nilsen stanget tidlig inn det første målet, og få minutter senere doblet Bård Finne ledelsen på en keeperretur.

Blink slo ut Rosenborg for to runder siden, men mot VIF stoppet trøndereventyret. Aleksander Hammer Kjelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Magnus Riisnæs, Torgeir Børven og Henrik Bjørdal gjorde gjestenes mål.