Menu
Vikings Simen Kvia-Egeskog etter å ha scoret 2-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og HamKam. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking-kapteinen hyller ungguttene: – Bra at det endelig løsner for dem

Viking har fått heng på tabellteten og tok sin annen strake seier i eliteserien, og med 3-0 stoppet de formsterke HamKams videre poengfangst i mai.

Av NTB | 26.05.2024 19:23:07

Sport: Det var Vikings to unge midtbanespillere Sondre Auklend (2) og Simen Kvia-Egeskog som scoret målene i den fortjente seieren.

– En veldig god fotballkamp fra vår side. Vi kontrollerte det meste, og vi skapte mange gode sjanser, sa Viking-strategen Zlatko Tripic som var fornøyd med sine to unge lagkamerater.

– Utrolig bra at det endelig løsner for dem denne sesongen. De utfordrer seg selv. Sykt gøy at de avgjør kampen i dag, sa Tripic.

Etter et snaut kvarter fant Vikings servitør Tripic lagkamerat Auklend med en pasning like utenfor 16-meteren. 20-åringen traff perfekt og satte sitt første mål for sesongen.

Jakob Michelsens mannskap hadde lite å fare med. I løpet av den første halvtimen hadde de ikke løsnet et eneste skudd mot Viking-målet. Hjemmelaget hadde 67 prosents ballbesittelse.

HamKam har vist en forrykende form i det siste og vunnet de to siste kampene, 7-1 over Sarpsborg og 1-0 over serieleder Bodø/Glimt i pinsen. Det var ikke mye som minnet om det søndag.

Gard Simenstad hadde Kammas første avslutning mellom stengene først etter 41 minutter. Samme mann hadde i trekket etter en avslutning som ble blokkert av en forsvarer.

– Vi hadde mye ball og kontrollerte bra. To var to fine scoringer og den siste fra Simen var jo bare helt nydelig, sa Auklend til TV 2 i pausen.

Viking tapte siste hjemmekamp 1-4 for Lillestrøm 16. mai, men slo tilbake direkte med 3-0 borte mot Sandefjord i pinsen. Nå står laget med 18 poeng og har fått kontakt med lagene foran på tabellen. HamKam er på 11.-plassen med sine 10 poeng.

– Det ble litt for tamt, men de vinner fortjent. Vi ble liggende for lavt altfor lenge, Totalt en skuffende kamp for oss. Vi var ikke helt der vi vil være, sa HamKam-kaptein Fredrik Sjølstad.

Snaue kvarteret før slutt slo Auklend til igjen. Hans skudd fra kort hold gikk via et HamKam-bein og i mål.

HamKams taktikk var å ligge litt avventende og la vertene ha mye ball, men laget ble presset altfor lavt av et aggressivt Viking-lag.

Simen Kvia-Egeskog fylte 21 år søndag og feiret dagen med å banke inn 2-0-scoringen. Han fikk fra egen banehalvdel og traff perfekt fra distanse. Kvia-Egeskog er for øvrig barnebarnet av Viking-legenden Sven Kvia.

(©NTB)