Menu
Vålerenga-trener Geir Bakke sliter. Foto: Terje Pedersen / NTB

VIF-fans stormet banen etter fadese: – Skjønner at de er forbanna

Vålerenga ligger langt bak skjema i sitt forsøk på å rykke rett opp igjen. Mjøndalens Alie Conteh gjorde situasjonen til Geir Bakke og co. enda verre.

Av NTB | 28.04.2024 19:23:49

Sport: Det er seks poeng opp til Kongsvinger på topp etter fem serierunder. De kongeblå har kun én seier, og bare Aalesund (12) har sluppet inn flere mål enn Vålerenga (11).

Etter kampen var flere Vålerenga-supportere ute på matta og viste sin misnøye med laget sitt. Flere av VIF-spillerne var borte og beklaget seg.

Bakke ble spurt om han forstår at supporterne reagerte.

– Det skulle bare mangle. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt og lager volum og entusiasme og synger sanger og legger sjela og lønnen sin i dette. Jeg skjønner at det er frustrert og forbanna, sa Bakke.

Han ble også spurt om forstår at det stilles spørsmål ved stillingen hans.

– Selvsagt. Det er fotball vi holder på med. Det handler om resultater, sa VIF-sjefen.

Byrival Lyn spilte 1-1 mot Ranheim litt senere søndag og ligger på 7.-plass, fem hakk over Vålerenga. Anders Bjørntvedt Olsen scoret Lyns mål like før pause, og John Hou Sæter utlignet like etter hvilen.

Petter Strand, Jones El-Abdellaoui og Christian Borchgrevink sto for Vålerengas-mål.

Conteh hadde vært på banen i bare ti minutter da han scoret sitt første mål.

Sierraleoneren landet i Norge for halvannen måned siden. I serieåpningen ble han utvist. Mot Vålerenga scoret han sine første mål og viste fram sitt store talent.

– Det må være tidenes innhopp for en Mjøndalen-spiller noen gang! utbrøt TV 2-kommentator Kasper Kvello.

Mjøndalen har blitt spådd en vanskelig sesong. TV 2 har tippet dem på direkte nedrykk. Slik så det ikke ut i Mjøndalen søndag.

En fin Vålerenga-kontring sørget for redusering ved Strand. På overtid var det duket for Conteh-show. Først headet sierraleoneren inn 2-1 på vakkert vis. Deretter plukket han opp ballen etter rot i Vålerengas frispilling og chippet ballen over Sjøeng.

– Fryktelig dårlig omgang, sa Vålerenga-trener Bakke i pausen.

Innbytter Singh avsluttet via en Vålerenga-fot og i bue over Sjøeng til 5-1 og gjorde katastrofen komplett for hovedstadsklubben. El-Abdellaoui og Borchgrevink sørget for 3-5 på overtid.

Ola Kamara fikk sin første start for Vålerenga. Mees Rijks var suspendert etter det røde kortet mot Lyn, og Henrik Bjørdal sto over med skade.

Til helgen venter Bryne for Vålerenga. Mjøndalen tar imot Aalesund.

Sivert Øverby scoret kampens første mål. Conteh scoret to mål på to minutter på overtid av første omgang. Hattricket ble fullført etter 75 minutter. Keerat Singh la på til 5-1 fire minutter før slutt.

Det startet godt for bruntrøyene. Brinder Singh driblet og lekte seg på høyresiden og ble til slutt belønnet med frispark. Frisparket til Øverby var nok ment som et innlegg, men ballen seilet over hele feltet, inkludert Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng, og i lengste kryss.

Det startet bedre for Oslo-laget i 2. omgang, men Mjøndalen holdt unna og puttet på ytterligere ett mål da Conteh parkerte VIF-forsvaret og satte inn 4-1.

(©NTB)

Flere nyheter: