Menu
Kajsa Vickhoff Lie kjørte ned til sin første pallplassering i utfor. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB.

Vickhoff Lie sikret karrierens første pallplass i utfor: – Helt ellevilt

Ragnhild Mowinckel imponerte stort ned utforløypa i Cortina d'Ampezzo og lå an til å komme på pallen. Så stjal Kajsa Vickhoff Lie showet.

Av NTB | 21.01.2023 11:40:53

Sport: – Det ble en litt trå start på sesongen, men jeg visste at jeg hadde kjørt bra på trening. Jeg har bare vært tålmodig og fulgt planen, så det var gøy å se at det ikke var noe mer som trengs, sa Vickhoff Lie til NTB.

Vickhoff Lie startet sist av de 30 beste rangerte løperne og leverte en fantomomgang av de sjeldne. Bærumsjenta la seg inn på 2.-plass, bare 26 hundredeler bak ledende Ilka Stuhec fra Slovenia.

– Jaaaa, kunne man høre Vickhoff Lie rope ut i målområdet.

Bærumsløperen har aldri blitt bedre enn nummer fire i utfor i verdenscupen. Hun har fra før en 2.-plass fra super-G-rennet i tyske Garmisch-Partenkirchen som beste resultat i verdenscupen.

Vickhoff Lie dyttet med det Mowinckel ned på den sure 4.-plassen. Likevel kastet moldenseren seg over lagvenninnen i jubelrus.

Mowinckel leverte også et meget godt løp da hun suste fra startnummer fem inn til ny ledelse.

På startnummer 20 kom også sveitsiske Lara Gut-Behrami med et skikkelig skremmeskudd og la seg inn på delt 3.-plass med Mowinckel.

– Det er helt ellevilt. Et kjempegodt tegn. Dette kan gå veien. Vi snakket om hundredeler, og nå er vi litt heldige, kommenterte Bjørnar Neteland på Viaplay.

– Det her er helt ellevilt. Jeg har ikke ord, kommenterte Henrik Jonassen.

Mowinckel endte på det på den sure 4.-plassen, bare ett hundredel unna pallen.

Vickhoff Lie kom nylig tilbake fra halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt under super-G-rennet i Cal di Fassa i februar 2021.

Dessverre for moldenseren snek først slovenske Ilka Stuhec seg foran med 35 hundredeler, før også italienske Elena Curtoni slo Mowinckels tid med ett fattig hundredel.

Vickhoff Lie gjorde hundredelskampen komplett da hun la seg inn på 2.-plassen, åtte hundredeler foran Curtoni.

(©NTB)

Flere nyheter: