Menu
Kajsa Vickhoff Lie kjørte inn til ledelse på Kvitfjell. Foto: Geir Olsen / NTB

Vickhoff Lie mot sin første verdenscupseier under Kvitfjell-utforen

Kajsa Vickhoff Lie ligger an til å ta sin første verdenscupseier i alpint under utforrennet på «hjemmebane» på Kvitfjell.

Av NTB | 04.03.2023 11:55:33

Sport: Bærumsjenta klinte til fra startnummer tre og kjørte inn til soleklar ledelse med 95 hundredeler ned til sveitsiske Priska Nufer.

I ettertid var det flere som sneik seg foran sveitseren, men Lie ser det ut til å være uslåelig ned Kvitfjell-løypa.

Lie hadde to 2.-plasser som sine beste resultat i verdenscupen før lørdagens seier. De tok hun i super-G-rennet i Garmisch-Partenkirchen i 2021 og utforrennet i Cortina d’ Ampezzo i januar.

Under alpin-VM i Courchevel/Meribel tok 24-åringen også bronse i super-G.

Lagvenninnen Ragnhild Mowinckel klarte ikke å følge opp Lies suksess og kjørte inn til en foreløpig 16.-plass.

Sist det ble arrangert utforrenn for alpinjentene i Norge, var helt tilbake til verdenscupavslutningen på Kvitfjell i 2003. Før det igjen må vi tilbake til Narvik i 1996.

Vickhoff Lie kom nylig tilbake fra et halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt i super-G-rennet i Val di Fassa i februar 2021.

Hun fikk en trå start på sesongen med to strake 30.-plasser. Likevel fant hun toppnivået i tide til VM i Frankrike og verdenscuphelgen på hjemmebane.

VM-bronsen i super-G var den første medaljen en norsk kvinne hadde tatt i en fartsdisiplin i VM siden Astrid Lødemel vant sølv i utfor og bronse i super-G i 1993.

(©NTB)