Menu
De norske hopperne mangler hovedsponsor. Foto: Terje Pedersen / NTB

VG: Skiforbundet mot underskudd på 5,9 millioner kroner

Norges Skiforbund legger opp til et driftsunderskudd på 5,9 millioner kroner i revidert budsjett for 2023, skriver VG. Et tøft sponsormarked er blant årsakene.

Av NTB | 07.05.2023 14:44:14

Økonomi og næringsliv: VG har samlet inn tall fra noen av de største idrettene i forbundet, og det viser at verken langrenn (går i null), alpint (+1.500.000 kroner) eller kombinert (+500.000 kroner) ligger an til å gå i minus.

Hopp, som mangler hovedsponsor, ønsker ikke å avsløre sine hovedtall.

– Vi jobber som kjent fortsatt med å få en generalsponsor. Det positive er at hopp fremdeles er et sterkt produkt, og vi har sponsorplasser å selge, sier leder av hoppkomiteen, Stine Korsen, til avisen.

Hun påpeker samtidig at hopp bidrar med store inntekter sammenlignet med andre grener gjennom TV-penger og arrangementer.

Foruten utfordrende sponsormarked nevner skiforbundet økte kostnader og svak krone som årsaker til at det totalt sett ender i millionunderskudd.

– Inntektsbildet er mer komplekst enn bare sponsorinntekter. Det er ikke hopp alene som er hovedårsaken til minustallene, men hopp mangler generalsponsor. Samt at det er utfordringer rundt økte kostnader, svak krone og at inntektsnivået ikke øker generelt, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.

(©NTB)